Şamil Tayyar'dan önemli açıklamalar

Şamil Tayyar'dan önemli açıklamalar

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TV8'de yayınlanan ve sunuculuğunu Erkan Tan'ın gerçekleştirdiği Erkan Tan ile Başkentten isimli programa konuk olarak katıldı.

Milletvekilleri'nin aldıkları maaşların Türkiye'de ücret skalasında 32. 33. sırada yer aldığını ifade eden Tayyar; "Bu ülkede konuşulan sadece milletvekillerinin maaşları olur. Bunlar tesadüfi şeyler değil! Eskiden beri devam eden elit ve sivil bürokratik kesimin siyaseti etkisizleştirme çabası olarak siyasetçilerle ilgili bu kampanyalar her zaman uygulanır ve devam eder.

Ak Parti 2002'de iktidara gelmiş aradan geçmiş 10 yıl. Peki ne oldu? Afganistan mı olduk? İran mı olduk? ama ne olduğunu söyleyeyim. Türkiye 16. büyük ekonomi oldu ve Türkiye artık bölgesel bir güç aynı zamanda da bir küresel oyuncu olma yolunda. Hedefleri büyük. 2023'te kişi başına düşen milli gelir 25000 doların altında olmayacak deniyor. İhracatım 500 milyar dolar olacak deniyor. Bu kadar büyük hedefleri olan bir ülke neden macera peşinde koşsun?

4+4+4'ü çıkardınız diye tepki veriyorlar! İyiki de çıkarmışız. Bu ülkede insanlar inançlarını yaşamak ve öğrenmek istiyorlar. Bunun önüne set çekemezsiniz! Ama 28 Şubat sürecinde bu engellenmişti. Eski sistemin pedagojik zararları da vardı. 14 yaşındaki öğrenci ile 6 yaşındaki çocuk aynı mekanı paylaşıyor. Burada cinsel tacizler ve başka sorunlar yaşanıyor. 4+4+4'le zorunluluk ta kalkmıyor. Eğer sıkıntılı durumlar olursa her türlü müdahele edilecektir.

Suriye üzerinden bir saflaşmanın olduğunu ifade eden Şamil Tayyar; "Hatay'da bir çok parti Suriye adına Esad yanlısı olarak miting yaptılar. Türkiye içinde ve dışında bir soğuk saflaşma var. Türkiye dışında İran, Suriye, Rusya Çin Küba Venezüella ve Kuzey Kore gibi bazı ülkeler bir arada duruyor. Türkiye içinde ise CHP, MHP, BDP, İşçi Partisi, ÖDP ve EMEP gibi partiler saflaşmış durumda.

Artık Amerika ile ilişkilerimiz bir stratejik ortaklık biçimde yürümüyor. Artık model ortaklık var. Amerika artık türkiye'ye dayatan bir ülke değil müzakere yapan bir ülkedir. Gelinen nokta iyi değerlendirilmelidir." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.