Şamil Tayyar'dan RTÜK'e Salvo

Şamil Tayyar'dan RTÜK'e Salvo

“Aziz Yıldırım Ergenekoncu olsa bile yerine hapis yatarım” diyen Rıdvan Dilmen'e gösterdiği tepki üzerine RTÜK'ten uyarı cezası alan Şamil Tayyar, RTÜK'ü topa tuttu.

Geçtiğimiz günlerde yasalaşan şikede indirim öngören yasaya şiddetle karşı çıkan AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Aziz Yıldırım Ergenekoncu olsa bile yerine hapis yatarım” diyen spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’e yönelik reaksiyonel çıkışı sonrası RTÜK tarafından kendisine uyarı cezası verilmesini şiddetle eleştirdi.

RTÜK’ün verdiği uyarı cezasının sıradan bir hadise olmadığını belirten Şamil Tayyar, “Bu kararın, oy birliğiyle alınması, üzerinde durulması gereken önemli bir gelişmedir.” dedi.

“Bir gazeteci yazar olarak katıldığım veya seyirci olarak izlediğim çok sayıda programda daha ağır ifadeler yer aldığı halde ceza verilmezken, hakaret ve iftira içermeyen, soru üzerinden basit bir eleştirinin bu şekilde cezalandırılması manidardır.” diyen Eski Gazeteci yeni milletvekili Şamil Tayyar, RTÜK’ün bu kararı sonrası şunları söyledi:

“Bu karar üzerinde durulması gereken ibretlik bir karardır. Sanıyorum şike lobisi yine iş başına geçmiş veya bazı programlarda bürokratik oligarşiye yönelik yaptığım eleştiriler canlarını sıkmış. RTÜK üyelerinin 250 metrekarelik odalarda kurdukları saltanatlar, kimi üyelerin tatil ve mutfak masraflarına kadar kuruma ciro ettikleri faturalar, yakın tarihe kadar ödenen 4-5 bin TL aylık kiraları hatırlatmam, fincancı katırlarını ürkütmüş olmalı.”

“İş şahsi ikbal veya ekonomik yarar olunca farklı siyasal tercihlere rağmen işbirliğine dönüşebiliyor” tespitinde bulunan Şamil Tayyar, bürokratik oligarşinin hala var olduğunu ve siyasi otoriteyi sindirme gayreti içinde olduklarını iddia etti.

RTÜK üyeleri için, “Parlamentodan seçilmiş olsalar bile seçildikleri andan itibaren statükonun parçası haline gelen bu ve benzer yapılar, halkın denetimine açılmazsa benzer sorunların kar topu gibi büyümesi kaçınılmazdır.” diyen Şamil Tayyar, RTÜK üyelerine seslendi:

“Haddinizi bilin, yasadaki janjanlı ifadeleri, kendinize zırh yaparak siyaset üzerinde vesayet rejimi kurmayın.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.