Şamil Tayyar’dan Zekariya Öz'e Sarıgül sorusu

Şamil Tayyar’dan Zekariya Öz'e Sarıgül sorusu

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Savcı Zekeriya Öz ile Mustafa Sarıgül arasında ilişki olduğunu öne sürüp 'Zekariya Öz'e soruyorum: İddianamede Sarıgül neden yok?' dedi.

Savcı Zekeriya Öz ile Mustafa Sarıgül arasındaki ilişki olduğunu iddia eden AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, "Sarıgül Mehmet Haberal'a; 'Başbakan olacağım ama benim Başbakanım sen olacaksın' dedi. Zekariya Öz'e soruyorum: İddianamede Sarıgül neden yok?" ifadelerini kullandı.

Beyaz TV'de Erkan Tan ile birlikte Son Söz programını yapan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Savcı Zekeriya Öz ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasındaki ilişkiyi anlatan Tayyar, geçtiğimiz günlerde tahliye olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal hakkında da dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Ergenekon soruşturma sürecinde çok sayıda isimle ilgili dinleme yapıldığını ifade eden Tayyar, 'Bunların bir kısmıyla ilgili konu yargıya intikal ettirildi, bir kısmına da takipsizlik kararı verildi' dedi.

Ergenekon soruşturma dosyalarını yakından incemiş biri olarak o konuşma kayıtlarında bir kaç unsura dikkat çekmek istediğini söyleyen Şamil Tayyar, şunları söyledi:

'Mustafa Sarıgül'ün bir çok Ergenekon sanığıyla ilgili konuşmaları takibe takılmış ve dosyaya eklenmiş. Ama bunlar görmezlikten gelindi. Bugün olup bitenleri daha iyi anlamak adına bunların son derece önemli olduğunu düşüünyorum.

Yerel seçime gidiyoruz. Her seçim döneminde iktidar partisini yıpratmak için birileri bu tür yolsuzluk dosyalarına sarılmak isteyebilir. Geçmişte de bunlar yapıldı ya da başka tezgahlar da kurulabilir. seçmenin tercihini değiştirmek adına. Bunlar dünyanın her yerinde yapılır.

2009 seçimlerinden önce de bir takım arayışlar oldu. 2009 şu açıdan önemli; Ergenekon'un darbe yapmayı planladığı belirli dönemler var. 2003, 2004, 2007, 2009 ve 2013. 2009 da darbe yapmak istedikleri bir dönemdi. O dönemde bu planlamayı yapanlar aynı zamanda siyasi ayağını da oluşturmaya çalıştılar. O zaman da Sarıgül'e 'Hazır ol, biz seni Başbakan yapacağız' dediler. Kendisinin bundan bilgisi vardır ya da yoktur, açıklama getirsin. Mustafa Sarıgül o dönemde Ergenkoncuların zihnindeki Başbakan adaylarından birisiydi.

30.11. 2008 tarihinde Mehmet Haberal, Hüsamettin Özkan ile bir telefon konuşması yapıyor. Sarıgül'ün biraz CHP'yi ve Deniz Baykal'ı eleştiren lafları var. Uyarıyorlar, Haberal diyor ki; 'Çok kritik bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde kendi içimizde kavga etmek yerine bir araya gelmemiz, birbirimizi kucaklamamız gerekir. Sarıgül'ü uyarın, Baykal ile ilgili çok fazla konuşmasın.' Haberal aynı gün saat 21.21 sarılarında Mustafa Sarıgül ile görüşüyor. Birbirlerine iltifatlar ediyorlar. Sarıgül Haberal'a diyor ki; 'Türkiye'nin belki Başbakanı ben olacağım ama benim Başbakanım sizler olacaksınız. Haberal da, tebrik edip teşekkür ediyor 'Ama CHP ile uğraşma' diyerek Sarıgül'ü uyarıyor. Sarıgül de Haberal'a 'Ben o talimatınızı aldım' diyor. '

İddianamede Mehmet Haberal'a yöneltilen suçlamanın medya finans yöneticisi olduğunu vurgulayan Tayyar şöyle devam etti:

'Yani Zekeriya Öz ve arkadaşları Mehmet Haberal'ı Ergenekon terör örgütünün medya finans yönetici olarak suçluyorlar. Sarıgül, Haberal'a 'Ben Başbakan olacağım ama benim Başbakanım sensin' diyor. Mehmet Haberal da Sarıgül'e Ankara'daki televizyonu için 'Sen televizyonu istediğin şekilde istediğin zaman kullanırsın' diyor. Sarıgül de, 'çok teşekkür ediyorum. Ben bu hafta arkadaşımızı ziyaraet edip talimatınızı söyleyeceğim' diyor. Bütün bu konuşmaları iddianameyi hazırlayan Savcı Zekeriya Öz şöyle değerlendiyor. Diyor ki; 'Şüpheli Mehmet Haberal'ın herhangi bir siyasi parti içinde yer almadığı halde siyasi partileri ve siyasileri yönlendirdiği, birbirine rakip iki siyasi şahıs arasındaki itilafı parti üyesi ve yönetici olmamasına rağmen bir talimatıyla sonlandırdı. Görüşmeyi yapan kişinin yani Sarıgül'ün ben milletin 'Başbakanı olacağım ama benim Başbakanım sizsiniz' demesinin anlamlı olduğu ve şüphelinin örgütsel kimliği ve konumu hakkında fikir verdiği anlaşılmaktadır.' '

'SARIGÜL ERGENEKON İDDİANAMESİNDE NİYE YOK?'

'Buna dayanarak Mehmet Haberal'ı içeri alıyorsunuz, Sarıgül niye yok?' diye soran Tayyar, 'Ben Sarıgül Ergenekoncudur demiyorum. Ben Zekeriya Öz'e şunu soruyorum; Ergenekon terör örgütünün medya finans yöneticisi olmakla suçladığınız Mehmet Haberal'a 'Benim Başbakanım sizsiniz' diyen, ondan talimat alan Sarıgül'ü Ergenekon iddianamesinin içine niye koymadınız? Haberal'ı Ergenekon terör örgütünün medya finans yöneticisi olarak suçlarken, Sarıgül ile ilgili bir teknik takip aldınız mı? Sarıgül'ün örgütle bir bağı var mı, yok mu diye araştırmaya ihtiyaç duydunuz mu? iddianeme eklerinde var mı? Sarıgül ile ilgili bu kadar ifade olmasına rağmen niye dosyaya konulmadı' diyerek sorularını genişletti.

'HİÇ SEVMEM AMA TUNCAY ÖZKAN MEHMET HABERAL'DAN DAHA MASUM'

Haberal'ın tahliyesi son dönemde olanlardan bağımsız olmadığını da savunan Şamil Tayyar, 'Çok sayıda tutuklu hatta örnek vereyim; kendisini sevmem Tuncay Özkan, iddianamede ortaya konulan bilgilere, belegelere ve delillere göre Haberal'dan daha masum. Haberal'ın tahliyesi sıradan bir tahliye kararı değil' şeklinde konuştu.

'13. AĞIR CEZA MAHKEMESİNE SESLENİYORUM'

Yakında tahliyelerin başlayacağını söyleyen Tayyar; 'Uzun tutukluluk süresinde makul süre aşıldı diye tahliyeler başlayacak. Ben 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sesleniyorum: bu gerekçeli kararınızı hala niye yazmıyorsunuz?' diye sordu.


rotahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.