Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek final mücadeleleri 2 karşılaşmayla başladı.

 

Avrupa ŞampiyonlarLigiçeyrek final ilk maçlarında Bayern Münih, kendi sahasında Manchester United'ı 2-1 yenerken, Lyon da sahasında Bordeaux'u 3-1 mağlup etti.

Gecenin maçında, son iki yılın finalisti, İngiltere'nin Manchester United takımı, Almanya'nın Bayern Münih takımına konuk olurken, Allianz Arena'da oynanan maçı evsahibi ekip son dakikada bulduğu golle 2-1 kazandı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip maçın henüz 2. dakikasındagolcüfutbolcusu Wayne Rooney ile bulduğu golle maça adeta 1-0 önde başladı. Mücadelenin ilk yarısı konuk takımın üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarıya ağırlığını koyan Bayern Münih önce Fransız yıldız oyuncusu Frank Ribery ile 77. dakikada skoru 1-1'e getirdi ardından, Hırvat golcüsü Ivica Olic ile 90. dakikadagalibiyetgolünü buldu.

Son dakikada attığı golle maçtan 2-1 galip ayrılan Bayern Münih, bu sonuçla 4'ü Manchester United'la olmak üzere, İngiliz ekipleriyle evinde yaptığı 7. ŞampiyonlarLigi maçında da yenilgi yüzü görmemiş oldu.

-FRANSIZLARIN ÇEYREK FİNAL MÜCADELESİ-

İki Fransız takımını karşı karşıya getiren bir diğer çeyrek final mücadelesinde Olympique Lyon sahası Gerland Stadı'nda Girondins de Bordeaux'yu misafir etti.

İlk yarısı karşılıklı gollere sahne olan maçta evsahibi Olympique Lyon, 10. dakikadaArjantinligolcüsü Lisandro Lopez ile 1-0 öne geçerken, bu gole cevap gecikmedi. Konuk Bordeaux, 14. dakikada Faslı yıldız oyuncusu Marouane Chamakh ile skoru 1-1 yaptı. Evsahibi Olympique Lyon'da Brezilyalı Michel Bastos 32. dakikada attığı golle ilk yarının sonucunu 2-1 olarak tayin etti.

Mücadelenin ikinci yarısında Olympique Lyon, Arjantinlioyuncusu Lisandro Lopez'in penaltıdan attığı golle skoru 3-1'e getirdi ve maçın skorunu belirledi.

Daha önce bu kupada 3 kez çeyrek final oynayan ancak hiç yarı finale çıkamayan Olympique Lyon, çeyrek final ilk maçında Girondins de Bordeaux'yu 3-1 mağlup ederek, bu hedefine biraz daha yaklaştı.

Bu maçların rövanşları ise 7 Nisan Çarşamba akşamı oynanacak ve yarı finale yükselen ekipler belli olacak.

Şampiyonlar Ligiçeyrek final mücadelelerine yarın yapılacak Arsenal-Barcelona ve FC Inter-CSKA Moskova maçlarıyla devam edilecek.


 

Etiketler :