Şampiyonlar Liginde son durum

Şampiyonlar Liginde son durum

İtalya'nın FC Inter takımıyla Rusya'nın CSKA Moskova takımı çeyrek finalist oldu.

Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş mücadelelerine 2 maçla devam edilirken, İtalya'nın FC Inter takımıyla Rusya'nın CSKA Moskova takımı çeyrek finalist oldu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 2. tur rövanş maçları geçen haftaki mücadelelerle başlarken, bu akşam oynanan Chelsea-FC Inter ve Sevilla-CSKA Moskova karşılaşmalarıyla devam etti.

Gecenin en çok ilgi çeken maçında İngiltere'nin Chelsea takımı, ilk maçta 2-1 yenildiği İtalyan temsilcisi FC Inter'i sahası Stamford Bridge'de konuk etti. Bu sezona kadar daha önce Avrupa kupalarında hiç karşılaşmayan iki takımın rövanş mücadelesinde gülen taraf, Chelsea'yi 1-0 yenen FC Inter oldu.

2008 yılının finalisti Chelsea ile FC Inter'in arasındaki mücadelenin ilk yarısı golsüz berabere biterken, İtalyan temsilcisi 78. dakikada Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o ile aradığı golü buldu. Maçın 87. dakikasında Chelsea'den Didier Drogba doğrudan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Maçı 1-0'lık skorla kazanan FC Inter, bir üst tura yükseldi.

Geçen haftaki karşılaşmalar sonucunda Fiorentina ile AC Milan'ın elenmesinin ardından, FC Inter İtalya'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi olarak yoluna çeyrek finalde devam edecek.

-ÇEYREK FİNALDE BİR RUS TAKIMI-

Son yıllarda Avrupa kupalarının gediklisi olan İspanya'nın Sevilla takımı, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yı Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda ağırladı. Konuk ekip CSKA Moskova, iki kez öne geçtiği mücadelede, güçlü rakibini 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısının 0-0 biteceği düşünülürken, önce konuk ekip CSKA Moskova 38. dakikada Tomas Necid ile öne geçti ardından, evsahibi takım bu gole cevap vermekte gecikmedi ve 40. dakikada Diego Perotti ile skoru 1-1 yaptı. İlk yarı bu sonuçla sona ererken, ikinci yarıda 55. dakikada CSKA Moskova Keisuke Honda ile golü bularak maçta ikinci kez öne geçti. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu tayin ederken, Rus ekibi adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu maçtan önce Rus takımlarıyla yaptığı 3 karşılaşmayı da kazanan Sevilla ise daha önce hiç yükselemediği çeyrek finalin yine kapısından döndü.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turu, yarın yapılacak Barcelona-Stuttgart, Bordeaux-Olympiakos rövanş karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Kupada şu ana kadar Arsenal, Bayern Münih, Manchester United, Olympique Lyon, FC Inter ve CSKA Moskova çeyrek finale çıkmayı başardı.

Etiketler :