Şampiyonlar liginde üst tura çıkanlar

Şampiyonlar liginde üst tura çıkanlar

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi grup müsabakalarında mücadele eden 32 takımın sıralamaları ve buna bağlı olarak Avrupa'da yollarına devam edip etmeyecekleri, 6. hafta maçlarının tamamlanmasıyla belli oldu.

32 takımın 4'erli 8 grupta 2. tura çıkma mücadelesi verdiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, tek Türk temsilcisi Beşiktaş'ın bir üst tura çıkamaması düş kırıklığı yaratırken, FC Juventus, Olympique Marsilya, Atletico Madrid ve FC Liverpool gibi önemli takımların da yollarına bir alt organizayon olan UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek olması bu sezonun dikkati çeken unsurları arasında yer aldı.

Beşiktaş, ligde (B) Grubu'nu 1 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi ve 4 puanla son sırada tamamladı ve bu sezon için Avrupa kupalarına veda etmiş oldu.

Devler liginde, gruplarında ilk 2 sırayı alarak bir üst tura yükselen takımlar...

FC Barcelona,
AC Milan,
Arsenal,
FC Bayern Münih,
FC Chelsea,
CSKA Moskova,
AC Fiorentina,
Girondins de Bordeaux,
FC Internazionale Milan,
Manchester United,
Pire Olympiakos,
Olympique Lyon,
FC Porto,
Real Madrid CF,
FC Sevilla,
VFB Stuttgart


Ligde gruplarında 3. sırada yer alarak, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek takımlar...

FC Liverpool,
FC Juventus,
Olympique Marsilya,
Atletico Madrid,
VFl Wolfsburg,
Rubin Kazan,
Unirea Urziceni,
Standart Liege


-KURA ÇEKİMİ NYON'DA, FİNAL MADRİD'DE-

2. tura yükselen 16 takımın eşleşmesinin belli olacağı kura çekimi, 18 Aralık Cuma günü UEFA'nın, İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde yapılacak. Bu arada çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri de 19 Mart 2010 tarihinde yine İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekiminde belli olacak.

Ligde 2. tur ilk maçları 16-17 Şubat, rövanşları da 23-24 Şubat 2010 tarihlerinde yapılacak. Çeyrek final ilk maçları 30-31 Mart, rövanş karşılaşmaları ise 6-7 Nisan 2010'da yapılırken, yarı finalde de maçlar 20-21 Nisan ve 27-28 Nisan'da oynanacak.

Ligde 2009-2010 sezonu, İspanya'nın başkenti Madrid'de 22 Mayıs 2010 Çarşamba günü yapılacak final mücadelesiyle son bulacak.

Etiketler :