Şampiyonluğu kutluyor olacaktık

Şampiyonluğu kutluyor olacaktık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de normal sezon oynanmış olsaydı şu anda şampiyonluğu kutluyor olacaklarını ancak daha play-off maçlarının olduğunu söyledi.

Takımının deplasmanda Fenerbahçe ile oynanan ve 2-2 sona eren karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, Afganistan'da düşen helipkopterde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

    Derbi maçın başında hemen iki tane Fenerbahçe'den güzel gol yediklerini belirten Terim, "Bu pozisyonlarda Muslera'nın da yapacağı bir şey yoktu. Fenerbahçe Stadı'nda 2-0'ın altından kalkmak kolay değildi. Galatasaray maçı kazanmak için sahada herşeyini yaptı. O şok golleri üzerimizden atmasını bildik. İkinci yarı tek taraflı bir oyun oldu. İkinci golü geç bulduk, 3. golü bulabilirdik." diye konuştu.

    Fatih Terim, normal sezon devam etse Galatasaray'ın sezonu şampiyon olarak tamamlayacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "En yakın rakibimizin 9 puan önünde ligi şampiyon bitirmiş bir takım olarak burda olacaktık ancak normal bir sezon olmadı. Çünkü play-off'lar var. Üç maç sonra yeni bir etaba gireceğiz. Orayı da başarılı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Artık salı günü oynayacağız kupa maçını düşünüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan bir gazetecinin "Futbolda yaşanan gerginlikler var. Sahada yüzünüze sert cisimler geldi. Bunlar nasıl önlenecek ?" sorusuna ise tecrübeli çalıştırıcı, "Hepimizin biraz daha itidalli davranmamız gerekiyor. Sanıyorum hep beraber bu işin içinden çıkacağız. Ben derbi öncesi takım oyuncuları dahil röportaj vermemelerini ortamı germemelerini söyledim. Taşı sopayı bizler yiyoruz. Gerginlik yaratanlar kenarda gülüyor. Bizim canımız acıyabilir futbolun canı acımasın yeter" cevabını verdi.

Fatih Terim, kendilerini nasıl bir play-off'un beklediğini sorulması üzerine şunları söyledi:
"Galatasaray her yerde kazanmak için oynar. Takımın kazanma alışkanlığını geriye getirmeye çalışıyoruz. Bizim tek silahımız oynamak. İkinci yarıdaki oyunun hakkı beraberlik olmamalıydı. Normal ligi bitirdik. Play-off öncesini birinci bitirmiş havasında değil ayaklara yere basan bir şekilde oynayacağız. Daha ligin normal olarak bitmesine üç maç var"

Tecrübeli teknik adam, oyundan aldığı genç futbolcu Emre Çolak'a da sahip çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.