Samsun'da 8'inci sınıf öğrencilerine ücretsiz interaktif kurs

Samsun'da 8'inci sınıf öğrencilerine ücretsiz interaktif kurs

Samsun Büyükşehir Belediyesinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınavlara girecek...

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınavlara girecek öğrencilere ücretsiz interaktif kurs vereceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda kentte faaliyet gösteren özel okulların ücretsiz öğretmen desteğiyle 8'inci sınıf öğrencilerine, belediyenin internet üzerinden yayın yapan "SBB TV"de sınava yönelik hazırlık dersleri verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, salgın sürecinden olumsuz etkilenen eğitim faaliyetlerine katkı sağlamak, kurs gibi imkanları olmayan öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılayarak fırsat eşitliği sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Derslerin canlı olarak yayınlanacağını anlatan Demir, "Öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak için canlı yayınlarda sorulacak sorulara doğru cevap verenlere çeşitli hediyeler verilecek." dedi.

Bilgiye ve araştırmaya yönelik projeleri adım adım hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Demir, "Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, üniversitemiz ve özel okullarımızla el ele vererek uzaktan eğitim sürecini daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz. 8'inci sınıf öğrencilerimizi çok önemsiyoruz ve bu projeler sayesinde yaklaşık bin civarında öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin ise sağlık kuruluşlarının dışında salgın sürecinden en çok etkilenen kesimin eğitim olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bütün özel okullarımız, 8'inci sınıf öğrencilerimize interaktif şekilde birçok dersi vermeyi kabul etti. Bu eğitim ücretsiz ve gönüllü şekilde oldu. Bu çerçevede uzaktan eğitimi takip eden öğrencilerimize sürpriz hediyelerimiz de olacak. Bütün öğrencilerimize ulaşarak, uzaktan eğitim sistemini önümüzdeki dönem itibarıyla daha da geliştirmek istiyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de okulu merkeze alan bir anlayışla projeler tasarladıklarını dile getirdi.

Okulun sadece dört duvardan ibaret bir alan olmadığını vurgulayan Esen, "Okul, yaşayan bütün renkleri içinde barındıran canlı bir mekanizmadır. Geleneksel oyunlarımızla, müfredat odaklı becerilerle donatacak, çeşitli çizimler yapacak. Teoride öğrendiklerini pratikte uygulamalarına ve spor yapabilmelerine zemin hazırlamış olacağız. Bu durumun bir paydaşı olmaktan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.