Samsunspor İnönü'den 3 puan çıkardı

Samsunspor İnönü'den 3 puan çıkardı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Samsunspor'u ağırlayan Beşiktaş, 1-0 mağlup oldu. Samsunspor, bu zorlu deplasmandan 3 puanı çıkarmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında Samsunspor'a 1-0'lık skorla boyun eğdi. Maça taraftarının 'Yönetim istifa' şakasıyla başlayan Beşiktaş, kümede kalma mücadelesi veren Karadeniz ekibine yenilerek 1 Nisan'da siyah-beyazlı camiayı büyük bir şoka uğratmış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta maçında üçüncülük hedefi olan Beşiktaş, kümede kalma mücadelesi veren Samsunspor'u ağırladı. Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan maçta Samsunspor, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek hayati bir galibiyet aldı.

Samsunspor'a galibiyeti getiren golü 70. dakikada Murat Yıldırım kaydetti. Medical Park Antalyaspor'un kendi sahasında Bursaspor'a mağlup olmasının ardından Samsunspor aradaki fark 3'e düşürdü. Antalyaspor'a karşı ikili averajda önde bulunan Samsunspor böylece ligde kalma umudurunu son haftaya taşıdı.

Kendi sahasında maça taraftarının 'Yönetim istifa' şakasıyla başlayan Beşiktaş'ta futbolcular da Samsunspor'a mağlup olarak 1 Nisan'da camiasına kötü bir şaka yapmış oldu. Öte yandan Beşiktaş'ta Veli, Samsunspor'da Adem gördükleri sarı kartlar sonrasında cezalı duruma düştü.

Bu galibiyetin ardından Samsunspor puanını 36'ya yükseltirken; Beşiktaş 54 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Beşiktaş, Kardemir Karabükspor'a konuk olacak. Samsunspor ise Sivasspor'u ağırlayacak.

QUARESMA GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş'ta, sakatlıkları geçen Hugo Almeida ile Ricardo Quaresma, Samsunspor karşısında sahaya ilk 11'de çıktı. Sakatlıkları nedeniyle son İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyemeyen ikili, Samsunspor karşısında takımdaki yerlerini aldı. Quaresma, sol kanatta görev alırken, Almeida ise forvette forma giydi.

EGEMEN'İN YERİNE EKREM

Sakatlığı bulunan İsmail Köybaşı'nın yerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Egemen Korkmaz'ı sol bekte oynatan Carvalhal, Samsunspor karşısında ise bu bölgede Ekrem Dağ'a şans tanıdı.

Roberto Hilbert savunmanın sağında, Egemen ile Tomas Sivok savunmanın göbeğinde oynarken, Burak Kaplan orta alanın sağında, Quaresma ise solunda görev aldı. Veli, Fernandes ve Necip orta alanda, Almeida ise forvette forma giydi. Siyah-beyazlılarda, yedek kulübesinde ise Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Bebe, Edu, Sidnei, Atınç Nukan ve Muhammed Demirci yer aldı.

''Kara Kartallar''da, sarı kart cezalısı Simao Sabrosa ile sakatlığı bulunan Tanju Kayhan da kadroya alınmadı.

GEKAS TRİBÜNDEN İZLEDİ

Samsunspor'da ise Dejan Kelhar ve Theofanis Gekas, Beşiktaş karşısında forma giyemedi.
Kelhar, sarı kart cezası, Gekas ise sakatlığı nedeniyle İstanbul deplasmanında takımlarını yalnız bıraktı. Gekas, karşılaşmayı tribünden izledi.

QUARESMA'YA BAHAR GELDİ

Beşiktaş taraftarının da desteğiyle maça oldukça istekli başladı. Orta hsada topun hakimiyeti kazanan siyah-beyazlılar oyunu Samsunspor yarı sahasına yıktı. Kanatları kullanarak pozisyona girmeye çalışan Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Samsunspor savunmasına oldukça zor anlar yaşattı. Rakiplerini güç duruma düşeren Portekizli yıldız zaman zaman şutlarla kaleyi yoklarken, ilk yarıda ceza sahası içinde uygun duruma topu ayaklarına dolaştırınca net bir fırsatı da değerlendiremedi.

Siyah-beyazlılar Fernandes, Veli ve Hilbert'in de desteğiyle Samsunspor yarı sahasında boşluk arayarak; Almeida'yı topla buluşturmaya çalıştı. Siyah-beyazlılar, ileride etkili işler yapsada aradığı golü bir türlü bulamadı.

SAMSUNSPOR BEKLEDİ, EKIGHO FIRSAT TEPTİ

İlk yarının genelinde kendi sahasında çok adamla kalarak Beşiktaş'ın önemli silahlarını durdurmaya çalışan Samsunspor, kontrataklarla gol aradı. Maçın 12. dakikasında Samsunspor adına kaçan bir pozisyonu ise Karadeniz ekibinin büyük şanssızlığı, Beşiktaş'ın ise şansı oldu. Murat Yıldırım'ın ceza sahası içinde açprazdan yaptığı vuruşta Ekigho topu ıskalayınca; boş kale önünde büyük fırsat tepmiş oldu. İlk yarıda gol olmayınca soyunma odasına eşitlikle gidildi.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIDA YOK

İkinci yarıda Beşiktaş, ilk yarıdaki tempolu, basklılı oyunu sergileyemedi. Samsunspor savunmada daha ciddi bir görüntü sergilerken, Quaresma ve Fernandes sonuca gidebilmek adına siyah-beyazlılara katkı sağlayamadı.

MURAT YILDIRIM'DAN 'UMUT' GOLÜ

İnönü Stadı'nda dakikalar geçtikçe Beşiktaş kalesine daha çok gitmeye başlayan Samsunspor, kontaraklarda siyah-beyazlılara zor anlar yaşattı. Ligde kalabilmek adına mutlak galibiyete ihtiyacı olan Samsunspor, dakikalar 70'i gösterdiğinde golü de bulddu. Murat Yıldırım'ın ceza sahası dışından çektiği şutla gole ulaşan Samsunspor, Antalyaspor'un da mağlup olmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadı.

BEŞİKTAŞ ŞAŞIRDI, SAMSUNSPOR İSTEDİĞİNİ ALDI

Yediği şok golün ardından Samsunspor kalesine gol için yüklenmeye çalışan Beşiktaş, hücumda bir türlü istediği organizasyonları gerçekleştiremedi. Quaresma ve Fernandes gibi yetenekli ayakları Beşiktaş'a gol getiremeyince, teknik direktör Carlos Carvalhal, genç Muhammed Demirci'yi de saha sürdü.

Beşiktaş'ta maçın son bölümüne doğru Quaresma sakatlanarak yerini Bebe'ye bıraktı. Yediği golden sonra sadece 1 kez net fırsat üreten Beşiktaş, golü bulamayınca kendi sahasında Samsunspor'a mağlup oldu. Samsunspor ise golden sonra 2 net fırsatı da değerlendiremedi. Karadeniz ekibi bu galibiyetle ligde kalma şansını son hafataya taşıdı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.