Samsunspor'da Petkoviç dönemi

Samsunspor'da Petkoviç dönemi

Spor Toto Süper Lig’in yeni temsilcisi Samsunspor, teknik direktör Hüseyin Kalpar’la yollarını ayırması sonrasında İsviçre’nin Young Boys takımının hocası Vladimir Petkoviç’le 2 yıllığına anlaştı

Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp başkanı Kazım Gürol Yılmaz, teknik direktör arayışlarını tamamlayarak, iyi bir tercihte bulunduklarını söyledi.

Teknik direktör Petkoviç’in başarılı bir teknik adam olduğunu duyduklarını ve bu başarılarının Samsunspor’da devam etmesini temenni ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Hoca arayışımızı noktalamış bulunuyoruz. Hocamızın büyük başarılara imza attığını duyduk, sevindik, bu başarılarının Samsunspor’da devamını diliyoruz. Bundan sonraki çalışmaları hocamızla birlikte yapacağız. Uzun uğraşlar sonucu Samsunspor’a yakışır şekilde hocamızı bulduk. Kendisine de bizi kabul ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Teknik direktör Viladimir Petkoviç de izlenimlerinin şu an için çok olumlu olduğunu söyledi.

Samsun’a gelir gelmez çalışmalara başladıklarını ifade eden Petkoviç, "Yoğun bir şekilde çalışmalara hemen başladık. Samsun şehrini de beğendim.

Kulüpte işin ehli insanların bulunduğunu görmek de beni ayrıca sevindirdi.

Geleceğimizin çok parlak olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Petkoviç, şu an her şeyin güven üzerine kurulduğunu, futbol şubesinde deneyimli insanların yer almasından dolayı fazla zorluk çekeceğini düşünmediğini vurguladı.

Petkoviç, "Gidişata göre durum değerlendirmesinde bulunacağız. Acele etmek istemiyoruz. Yardımcılarım yerli hocalardan, benim belirleyeceğim insanlar olacak. Önemli olan şu anda doğru yapılanmayla doğru hamleler yapmak.

Transferlerle ilgili anlık hareket etmeyeceğiz. Akıllı adımlarla hareket edeceğiz" diye konuştu.

Türk futbolunu tanıyıp tanımadığı ve Samsunspor hakkında bilgi sahibi olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Petkoviç, şu yanıtı verdi: "Gördüğüm kadarıyla Samsunspor, potansiyeli müthiş olan bir futbol yapısına sahip. Buradaki kapasiteyi tamamen kullanabilmek önemli. Köklü bir kulüp olduğu belli. Türkiye liglerinde önemli bir yere sahip olduğunu biliyorum. Bu müthiş kapasiteyi, herkesin menfaati için harekete geçirmenin planlarını yapıyoruz. Bugün havaalanına geldiğimizde de bir taraftar grubu tarafından karşılandım. Bu da beni mutlu etti. Şehirdeki güzel atmosferi, güzel adımlarla birleştirmek benim görevim." Young Boys’ta atak bir takım izlendiğini, Samsunspor’daki oyun kurgusunun ne şekilde olacağı sorusuna ise Samsunspor’da yeni bir döneme başlandığının altını çizerek yanıt veren Petkoviç, "Oradaki bu tarzımı mutlaka burada da uygulatacağım. İlk günden itibaren, ilk antrenmanda bunu oyuncularıma da aktaracağım. Bu yeni bir yapılanma diyelim. Bunun belli bir zamana ihtiyacı var.

Hem göze hoş gelen bir futbol hem de bu yeni yapılanmaya paralel olarak yürüteceğimiz için kısa sürede olumlu sonuçlar alacağımızdan eminim. Benim felsefem, hücum etmek en iyi savunmadır." Konuşmalar sonrasında Petkoviç, bir yılı opsiyonlu 2 yıllık mukaveleyi kulüp başkanı Yılmaz’la birlikte imzaladı.

Bu arada, Karadeniz ekibinin iç transferde Nijeryalı oyuncusu Simon Terwase Zenke ile 2 yıllık anlaşma sağladığı öğrenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.