Samsun'u yine sel vurdu

Samsun'u yine sel vurdu

Samsun'un Atakum ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı. Evlerini su basması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Samsun'da sağanak yağış, Atakum ilçesinde sel ve su baskınlarına neden oldu.

İlçede etkili olan yağış sonrası mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleriyle bulundukları yerlerden kurtarıldı. Evlerini su basması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Körfez Mahallesi'nde 1. kattaki evlerinde mahsur kalan 6 kişi ise belediye ekipleri tarafından kepçe yardımıyla evlerinden çıkarıldı.

Yağmur sularının getirdiği çamur nedeniyle tramvay hattının çalışmadığı ilçede ulaşımda güçlükler yaşanıyor.

Alanlı Deresi'nin taşması sonucu Samsun-Sinop karayolu da 1 saat trafiğe kapandı.

Salıpazarı ilçesinde ise Terme Çayı'nın debisi yükselince tarım arazileri zarar gördü. Jandarma ekipleri de köy yolları üzerinde güvenlik önlemi aldı.

Selden Canik ve Çarşamba ilçeleri de etkilendi. Çarşamba'da sanayi sitesinde bazı iş yerlerini su bastı. Caddelerde de su birikintileri oluştu.

Samsun Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıda, sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağışın, gece saatlerine kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiği belirtilerek, yurttaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması istendi.

3 Temmuz'da kentin doğu tarafında bulunan Canik İlçesi'ni sel vurmuştu. Burada 5'i TOKİ konutlarında olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Ardından da 9 Temmuz'da Ayvacık İlçesi'nde de sel olmuş, burada da 1 kişi can vermişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Samsun'da yaşanan su baskınlarında can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi.

Meteoroloji'den Samsun ve Sinop için ''kuvvetli yağış'' uyarısı

Sinop merkez ve doğu ilçeleri ile Samsun'un batı ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Sinop merkez, Ayancık, Gerze, Erfelek, Dikmen, Durağan ile Samsun'un Ondokuzmayıs, Bafra, Yakakent, Alaçam, Vezirköprü ilçelerinde 18.40-21.00 saatlerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını ve heyelana karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.