Sanal âlem aşkı ve dedikodu 'haram'

Sanal âlem aşkı ve dedikodu 'haram'

Endonezya'da din adamları, facebook üzerinden aşk ve dedikoduyu önlemek için 'kriter' hazırlıyor

Dünyanın en yaygın sosyal paylaşım sitelerinden facebook, Endonezya'da krize yol açtı. Ülkenin en büyük Müslüman örgütü Nahdlatul Ulema (NU) "ülkede internetin nasıl kullanılmasının uygun olacağını" tespit etmek üzere bir toplantı düzenledi. İki günlük toplantıya 700 din adamı katıldı. Toplantıda üzerinde en çok tartışılan konu ise halkın en çok ziyaret ettiği üçüncü site olan facebook'un kullanımı oldu. Din adamları, "sitenin flört veya dedikodu için kullanılmasının haram olduğuna" karar verdi.

"İSLAM' A UYGUN KULLANIN"
Toplantının ardından bir açıklama yayınlayan din adamları, facebook ve benzeri internet sitelerinin pek çok faydası bulunduğunu, ancak yalnız iş ve arkadaşlarla görüşmek amacıyla kullanılması gerektiğini belirtti. NU sözcüsü Abdul Muid Shohib, "Facebook İslam'a uygun amaçlar için, örneğin arkadaşlarımıza yardım etmek için kullanılabilir. Ama site evlilik dışı ilişkilere ve başka İslam dışı davranışlara da zemin hazırlayabiliyor" dedi. Kararın resmi bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak din adamları, facebook yöneticilerine de sitedeki "ahlak dışı" fotoğrafların kaldırılması, aksi halde sitenin yasaklanacağı uyarısında bulundu.

PAPA'DAN FACEBOOK AÇILIMI
Katolik dünyasının lideri Papa 16'ncı Benedict, artık Facebook'tan da takip edilebilecek. Vatikan'ın "Pope2You" isimli internet sitesinde yayınlanan eklenti sayesinde Facebook kullanıcıları hem Papa hakkındaki son haberleri alabilecek, hem de sanal kartpostallar yollayabilecek. Gençlere "Dijital dünya üzerinden imanınızı yayın" diyen Papa'nın YouTube'da da bir kanalı bulunuyor.

Etiketler :