Sanal alem yine yıkılıyor!

Sanal alem yine yıkılıyor!

CHP Gençlik Kolları tarafından açılan ve siyasiler ile toplumun saygın kişilerine mizah adı altında hakaret edilen 'AKP Eziyetleri' isimli sergi, internette alay konusu oldu.

Konulara esprili yaklaşımlarıyla tanınan 'ekşi sözlük' kullanıcılarının diline düşen sergi için "Türkiye tarihinde imajına bu kadar zarar vermiş bir parti daha yoktur." ifadeleri kullanıldı. Bir siyasi partinin böyle bir sergi düzenlemesi 'rezil bir durum' olarak değerlendirilirken, 'CHP'nin komikliAKPsergisi' başlığı adı altında CHP'nin zihniyeti eleştirildi. Sergi, 'zeka kırıntısı içermeyen sergi' olarak değerlendirildi. Serginin açılışına katılan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren ekşi sözlük kullanıcıları, bu tavrın kendisine olan samimiyeti de kaybettirdiğini dile getirdi.

Kullanıcıların 'komikli', 'güldürüşlü', 'çok mu komik başlamış', 'photoshop öğreniyorum', 'Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlıktan indirme planı', 'kendini intihar etmek' şeklinde başlık linklerinin verildiği yorumlar arasında en dikkat çekenleri şunlar:

Efendim öncelikle şunu söyleyeyim. Atatürkçüyüm, seçimlerde alternatifsizliğin de etkisiyle oyumu CHP'ye veririm. Ama bu sergi nedir Allah aşkına? Amacı nedir birisi bana anlatsa keşke. Saçma sapan fotoğraflar, hiçbir muhalif yanı, duruşu ya da mizahi bir gücü olmayan komik zavallılıklar... Bu abukluğu ciddiye alıp gezen Kemal Kılıçdaroğlu...

Bu ne be! Şaka gibi. Partilileri görene kadar inanmadım. Küçük bir grubun kendi halinde gülüp geçtiği sevindirik olduğu bir sergidir herhalde dedim. Ama o da ne? Kılıçdaroğlu da orada. Bir de kalem alıp hepsi seçeneğini işaretliyor bir fotoğrafta. Yapma be Kemal abi. Sen de mi?

Kemal Kılıçdaroğlu da gezmiş sergiyi ve beğenmiş. En çok da Hitler benzetmesini beğenmiş. Sonrasında ben de istemiyorum böyle bir üslupla siyaset yapmayı diyor ama ertesinde kaldığı yerden devam ediyor. E, tabii tabanı bunu istiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu sergiyi gezmiş. Bir de test çözmüş sergide. Full çıkarmış diyorlar.

"Bir parti kendi kendini nasıl sabote eder?" sorusunun cevabı her taraftan fışkıran sergi.

CHP'nin 40 yıl daha iktidar olamayacağının kanıtlarından biridir. Kendi kendilerinin yerini sağlamlaştırıyorlar, o da güzel.

Muhalefet partisi nelerle meşgul olmalı sorusuna yepyeni bir cevap, bambaşka bir bakış açısı.

ZAMAN

 

Etiketler :