Sanatçılar Ramazan'da hayırda yarışacak

Sanatçılar Ramazan'da hayırda yarışacak

11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı bütün İslam alemine manevi bir huzur katıyor. Tokun açın halinden anladığı, nefsin terbiye olduğu ve manevi duyguların hassaslaştığı bu kutsal ayı, ünlü simalar da en iyi şekilde ihya etmeye çalışıyor.

Havaların sıcak olması nedeniyle bazıları İstanbul'dan memleketlerine gidiyor, bazıları İstanbul'da uygun gördükleri mekânlarda ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor. Gizlice ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorlar, çocuklarına Ramazan'ı anlatıyorlar ya da iftarını film setlerinde açıp en yakın buldukları camiye teravihe koşuyorlar.

Savaş: Her gün iftar vereceğim

Ünlü oyuncu Perihan Savaş, Ramazan ayı boyunca İzmir Çeşme'de kızı ve torunuyla beraber olacak. Sıcaktan bunalan ünlü oyuncu, "Ramazan, tokun açın halinden anlamasıdır. Elimden geldiğince ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışacağım. Her gün iftar vereceğim." diyor. Televizyonda yayınlanan reklamlardaki birbirinden lezzetli gıdaları herkesin alamadığını söyleyen Savaş, buna çok üzüldüğünü ve kumanyalara özellikle sucuk, pastırma gibi gıdalar koyacağını ifade ediyor.

Sever: Teravihleri Yahya Efendi'de kılacağım

Ramazan ayının bütün feyzinden istifade etmek isteyen ünlü sunucu Seray Sever, orucu gündüz uyuyarak tutmayacağını hem işini hem de ibadetlerini aksatmadan yapmaya çalışacağını dile getiriyor. Teravihleri kaçırmak istemediğini söyleyen ünlü sunucu, teravih için Yahya Efendi Camii'ni seçtiğini belirtiyor: "Bütün camiler kutsal mekânlar ancak ben Yahya Hazretleri'nin camisinde başka bir feyiz alıyorum. Teravihleri de inşallah orada kaçırmadan kılacağım."

Kayahan: Kızım Ramazan ayını iyi biliyor

Ramazan'ın en güzel yönlerinden birinin insanın nefsinin farkına varması olduğunu belirten pop müziğin duayeni ünlü sanatçı Kayahan, "İrade ve nefis yaşadıkça birbirleriyle uğraşırlar. Ramazan'ın manası iradeyi güçlendirmek, nefsi hâkim kılmaktır." diyor. Henüz 11 yaşında olan kızı Aslı Gönül'e de bunun manasını öğrettiklerini söyleyen sanatçı, "Kızım artık Ramazan ayını iyi biliyor." diye ifade ediyor. Ramazan ayını ailecek İstanbul'da geçireceklerini belirten sanatçı, kızının oruç tutmayı öğrenmesi için de çabaladıklarını dile getiriyor.

Soyman: Kadir Gecesi'nde Kâbe'de olacağım

Ünlü sanatçı Safiye Soyman, Ramazan'ı İstanbul'da geçirecek. Ancak sanatçı, Ramazan ayı daha gelmeden Kadir Gecesi'ni Kâbe'de geçirmek için rezervasyon yaptırmış. Bu yıl da Ramazan'ı namaz, oruç, hayır ve hasenatlarla geçireceğini anlatan sanatçı, namazlarına nafile namazı eklediğini ve en çok tespih namazı kılmak istediğini anlatıyor. Sanatçı, Kur'an-ı Kerim'i hatime başladığını açıklayarak, "Bugüne kadar üç hatim indirdim, inşallah bu ay da nasip olur." diyor.

Uygur: Nerede cami bulursam gidiyorum

Ramazan'da oldukça sıkı programı olan ünlü tiyatro oyuncusu Süheyl Uygur, Ramazan'da çok yoğun bir dönem geçireceğini hatta çocuklarını dahi görecek vaktinin olmayacağını belirtiyor. Yeni bir oyun hazırlığı içerisinde olan ünlü oyuncu, bu tempoya rağmen ibadetlerini de yerine getirmeye çalışıyor. Oyuncu; "İftarımı açtıktan sonra nerede cami bulursam orada teravih namazlarımı kılmaya çalışıyorum." diyor.

Tuncer: Arefe günü camileri gezeceğim

Ünlü sanatçı Mahmut Tuncer ve ailesi, Ramazan'ı beraber geçiriyor. Mahmut Tuncer'in Ramazan planlarından biri arefe günü oturduğu semtteki camileri dolaşmak. Gittiği yerlere yardım yapmayı planlayan Tuncer, camileri gezmeyi çok sevdiğini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum