Sanatçılar toplantıyı değerlendirdi?

Sanatçılar toplantıyı değerlendirdi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''demokratik açılım'' çalışmaları kapsamında İstanbul'da biraraya geldiği sanatçılar, toplantıyı ''tatmin edici'' ve ''olumlu'' buldu.

Sanatçılardan Lale Mansur, bu davete ''Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları'' adına katıldığını, Başbakan Erdoğan'dan bir randevu talebinin olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan diğer sanatçıların çok farklı konulara değindiğini belirten Mansur, tatmin edici bir toplantı olduğunu, sektörel konuların da ele alındığını anlattı. Mansur, ''Demokratik açılım''ın bir demokratikleşme projesi olduğuna inandığını ve desteklediğini belirtti.

Ediz Hun da olumlu bir görüşme olduğunu, herkesin fikirlerini açıkladığını anlattı. Din, dil ve ırk gözetmeksizin insanların birbirini kucaklaması gerektiğine inandığını dile getiren Hun, kendisi için huzurlu bir toplantı olduğunu sözlerine ekledi.

İclal Aydın
da ''Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde sol gelenekten gelen bir ailenin çocuğu olduğunu'' belirterek, babası ve dedesinin kendisi doğduktan sonra Türkçe öğrendiğini söyledi.

Bugün Türkçe konuşmasının babası ve dedesi için bir ''Türkiye mucizesi olduğunu'' vurgulayan Aydın, dedesi ile 8 yaşındaki kızı arasındaki süreçte yeterince düzenleme yapılmadığını belirterek, ''Burada olmaktan mutluyum. İyi ve aydınlık bir Türkiye için elimi taşın altına koymaya geldim'' dedi.

Kerem Alışık da Erdoğan'ın verdiği söz söyleme fırsatını değerlendirip ''demokratik açılım'' konusundaki görüşlerini aktardığını ifade ederek, ''Başbakan'ın profesörden sanatçılara kadar herkesin fikrini alması, toplantıların içinin dolu olması ve yapılacak işlerin üzerine samimiyetle gidilmesi gerçekleşirse bu süreç başarılı olacaktır'' diye konuştu.

AA

Etiketler :