Sancak Devir-Teslim Töreni dün  gerçekleşti!

Sancak Devir-Teslim Töreni dün gerçekleşti!

Hava Harp Okulu'nda 58. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni dün Yeşilyurt'taki Hava Harp Okulu'nda gerçekleştirildi.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı vekili olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve çeşitli kuvvet komutanları katıldı. Bu yıl 8'i bayan, 2'si Ürdünlü misafir askeri personel olmak üzere toplam 197 harbiyeli mezun oldu.

Törende konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, mezun olan teğmenlerin çelik kanatların parıltısı altında ay yıldızın semalarda güvenle dalgalanacağını belirtti.

Türk Hava Kuvvetleri'nin önemli bir subay kaynağı olma görevini kuruluşundan günümüze kadar başarıyla yerine getirdiğini söyleyen Sert, "Bizlere her türlü imkânı sunarak eğitim faaliyetlerimizi etkinlikle sürdürmemizi sağlayan, saygı ve güvenine layık olmak için tüm gücümüz ile çalıştığımız yüce Türk ulusuna minnet duygularımızı ifade etmek isterim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Hava Teğmen Melih Döner, yaş kütüğüne 2012 yılı mezunları adına 58. dönem uçak maketini çaktı. Törende daha sonra, derece alan teğmenlere diplomaları verildi.

Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, Döner'e diplomasını verdi. Dönem ikincisi Teğmen Recep Mutlu'nun diploması Başbakan Erdoğan tarafından verilirken, üçüncü Teğmen Abdullah Berşah ise diplomasını Orgeneral Necdet Özel'in elinden aldı.

Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, pilotların gösteri uçuşlarının heyecan verici olduğunu dile getirdi. Gösterinin bilek ve beyin kontrolünün örneği olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Pilot arkadaşlarımızın hakikaten bu ortaya koyduğu bir performans ve cesaret diyeceğim. 1 metre mesafede görüyorsunuz nasıl bir uçuş yapılıyor.

Doğrusu zaman zaman ben ürküyorum. Çünkü milyonda bir ihtimal de olsa ürküyorum. Burada alan özellikle müsait olduğu için burayı özellikle tercih etmişler." ifadesini kullandı. Erdoğan, bir soru üzerine, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.