'Sandalyeyi 5 santim aşağı çekeriz'

'Sandalyeyi 5 santim aşağı çekeriz'

"Şu an yangına körükle gitmeyelim. Ama istersek gelecekte Türk büyükelçisinin sandalyesini bir beş santimetre daha alçaltabiliriz"

Jerusalem Post gazetesinde çirkin yorum
Jerusalem Post gazetesindeki bir makalede, "Şu an yangına körükle gitmeyelim. Ama istersek gelecekte Türk büyükelçisinin sandalyesini bir beş santimetre daha alçaltabiliriz" dendi.


İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, Türk Büyükelçi Çelikkol ile yaptığı görüşmede, oturduğu koltuğu Çelikkol’un koltuğundan yüksekte tutarak mesaj vermeye çalışmıştı.

İsrail'in yardım konvoyu müdahalesi sonrasında İsrail basınında da geniş yankı bulmaya devam ediyor.

Jerusalem Post'ta bugün Nachman Shai imzası ile yayınlanan bir makalede, "Şu an yanmakta olan bir ateşe benzin dökmek iyi bir fikir değil. Ama istersek memnuniyetsizliğimizi gelecekte Türk büyükelçisinin sandalyesini bir beş santimetre daha alçaltarak gösterebiliriz" dendi.

Kadima Partisi'nden milletvekili ve eski İsrail ordusu sözcüsü olan Shai'nin makalesinin başlığı, "Bırakın Türkler sinirlensin".
"Bırakalım Türkler bağırsın, çağırsın ve kendi başlarını döndürsünler" denen makalede şu ifadeler yer aldı:

"Gazze'ye giden gemileri engellemeye hakkımız olduğu açık. Ama ele gemileri ele geçirmek tek yol muydu? Bu sorunun cevabı detaylı raporlar sonucunda açıklanacak.

HER İFADEYE CEVAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ
Ululslararası eleştirileri ve soruşturma baskısını durdurmak için, İsrail'in inisiyatifi ele almasını ve bir komite kurmasını öneriyorum.

Türklere gelince, bırakalım Türkler bağırsın, çağırsın ve kendi başlarını döndürsün. Her korkunç ifadeye cevap vermek zorunda değiliz. Eleştiriyi yutmak, derin bir nefes almak ve onların bu kamusal oyunu oynamasın izin vermek durumundayız.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER KOPARSA ÇOK ŞEY KAYBEDERİZ
Herhangi bir direkt çatışma, tüm bağların kopmasına neden olur. Ve bu olursa çok şey kaybederiz. Bu sadece diplomasi ile ilgili değil, Türkiye ile ilişkilerimiz daha derin, önemli ekonomik ve güvenlik mevzuları söz konusu.

Şu an yanmakta olan bir ateşe benzin dökmek iyi bir fikir değil. Ama istersek memnuniyetsizliğimizi gelecekte Türk büyükelçisinin sandalyesini bir beş santimetre daha alçaltarak gösterebiliriz."

AKILLI OLMAMIZ LAZIM
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da halkını memnun etmek için yaygara yapması gerektiğini de anlamalıyız. Bu bizim oynanmasına izin vermemiz gereken bir iç politika sorunu.

Nihayetinde, 9 insan öldü ve Gazze ablukası hala duruyor. Bu bazılarının sandığı kadar büyük bir başarı değil. Şu anda sadece doğru değil, akıllı da olmalıyız."
ntvmsnbc

Etiketler :