Sandık Başkanını Ayı Öldürdü

Sandık Başkanını Ayı Öldürdü

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde bir sandık başkanının, ayı saldırısı sonucu öldüğü belirtildi.

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde bir sandık başkanının, ayı saldırısı sonucu öldüğü belirtildi. Erzurum'da Beyköy ve Susuz köylerinde yaşayan vatandaşlar hizmet alamadıkları iddiasıyla sandığa gitmedi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı 70 haneli Beyköy ile 35 haneli Susuz köyünde, devletten hizmet alamadıklarını iddia eden vatandaşlar, sandığa gitmedi.
Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, Tekman İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Ceylan ile ilçe Jandarma Komutanı bu köylere giderek, gerekli incelemeleri yaptı.
Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki köyde vatandaşın su ve yol hizmeti alamadıklarını öne sürerek oy kullanmamak için boykot yaptıkları bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.
Bu köylere su getirilmesi için daha önce proje hazırlandığını söyleyen Karatepe, ''Söz konusu köylerin su sorununu 80 bin liralık bir projeye aldık. Bu projenin hazırlanması için de köy muhtarının gidip İl Özel İdarede imza atması gerekiyor. Fakat muhtar gidip o imzayı atmadığı için de proje henüz hazırlanmadı'' dedi.
Muhtarın imza atması halinde projenin hazırlanıp, köyün de su sıkıntısının çözüleceğini belirten Karatepe, şöyle devam etti.
''Devlet, bu köyleri proje kapsamına aldı. Muhtar gidip imzayı atmıyor. Devlet memlekete bu kadar hizmet yaptı. Bu kadar insafsızlık olmaz. Şark kurnazlığı bu. Eğer gerçekten bir sorun varsa, bunu hukuki yollardan halledebilirler. Bunların niyeti boykot yapmak.''

OY MEVZUATA TAKILDI

Malatya merkeze bağlı Şahnahan beldesinin Metehan Mahallesi'nde ikamet eden 200'e yakın seçmen, resmen Bindal köyü hudutları içinde olmalarına rağmen ikametlerini bu köye aldırmadıkları için oy kullanamadı.
Şahnahan'ın ortasından geçen Petrol Yolu isimli bir caddenin batısında kalan Metehan Mahallesi, tapuda Bindal köyünün sınırları içine dahil edildikleri gerekçesiyle bu köye bağlanmak isteniyor.
Mahalle sakinleri bu durumu kabul etmeyince ikametsiz kaldı. Seçmen listelerinde isimleri bulunmayan yaklaşık 200 kişi, sandık başına gidemedi.
Mahalle sakinlerinden İdris Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikametsiz kaldıkları için mahalledeki 200 seçmenin oyunun olmadığını, bu nedenle vatandaşlık hakkını kullanamadıklarını söyledi.
Karagöz, ''Oy kullanamadığımız için çok üzülüyoruz. İkametsiz kaldığımız için vatandaşlık hakkımız da elimizden alındı'' dedi.
Mahalle sakinlerinin Bindal köyüne bağlanmak istemediğini belirten Karagöz, ''Bindal köyü bize 7 kilometre uzaklıkta. Öte yandan su, elektrik, kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin hepsini Şahnahan beldesinden alan mahallemiz Bindal'a bağlanmak isteniyor'' diye konuştu.

SANDIK BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU
Erzurum'un Pazaryolu ilçesine bağlı Kılıççı köyünde görevli sandık başkanı ölü bulundu.
Alınan bilgiye göre, kendisinden haber alınamayan Kılıççı köyü sandık başkanı Özel Bakır'ın (30) cesedi, yapılan arama çalışmaları sonucu, Çatakbahçe köyü yolunda bulundu.
Vücudu parçalanmış halde bulunan Bakır'ın, Çatakbahçe köyünden halk oylamasındaki görevi için Kılıççı köyüne yürüyerek giderken bir ayının saldırısı sonucu öldüğü tahmin ediliyor.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten yetkililer, Bakır'ın yerine sandık başkanı olarak başka birinin görevlendirildiğini, köyde oy kullanma işleminde bir sıkıntı olmadığını bildirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :