Sandıktan 'evet' çıkarsa...

Sandıktan 'evet' çıkarsa...

Erdoğan: 'Evet' çıkarsa 2023'te dünyada ilk 10 ekonomide oluruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram gezileri kapsamında geldiği Küçükçekmece'de vatandaşlarla buluştu.

Türkiye'nin prangalarından kurtulduğunu ifade eden Erdoğan, "Referandumda 'evet' çıkarsa Türkiye'nin 2023'de dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde olacak." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayramda İstanbul'un ilçelerini dolaşıyor. Yaklaşık 15 ilçeyi dolaşan Erdoğan, Bahçelievler'de toplanan kalabalığa hitap etti. Erdoğan, Bingöl'den yola çıktıklarını ve 39 il dolaştıklarını söyledi. Bakan ve milletvekilleriyle birlikte 81 vilayetin tamamını dolaştıklarını ifade eden Erdoğan, "Finali de bir İstanbul sevdalısı olarak burada yapmak istedim. İlçe ilçe dolaşıyorum. Birinci gün 9 ilçe, ikinci gün 10 ilce dolaştık. Bütün ilçeyi mahşeri bir kalabalık vardı." dedi.

Vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurularının önünün açıldığını aktaran Erdoğan, "Türkiye İnsan Hakları Mahkemesi olacak. Artık parası olanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittiği bir dönemden, herkesin başvurabildiği bir sürece geçiyoruz. Avrupa insan hakları mahkemesinde neler olduğu belli. Artık buna son veriyoruz. Anayasa Mahkemesi halinden memnun. Fakat birileri bu değişiklikten rahatsız oluyor. İstiyoruz ki prangalar kırılsın, Türkiye sıçrasın, bunu istiyoruz. 7,5 yılda çıktığımız sıkıntıları biliyoruz." diye konuştu.

Ardından Küçükçekmece'ye gecen Erdoğan, meydanda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Seçim yasaklarından dolayı kısa bir konuşma yapan Erdoğan, vatandaşlardan referandumda destek istedi. Yakınlarını 'evet' için ikna etmelerini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin sıçramasının buna bağlı olduğunu aktardı. Türkiye'nin Ergenekon'a avukatlık yapanlardan çok çektiğini ifade eden Erdoğan, "Biliyorsunuz CHP milletvekillerini bir grubu gidiyor bir gurubu geliyor. Kılıçdaroğlu uzayan mahkemeleri soruyor. Bu yargıyı kadrolarını sis kurdunuz." şeklinde konuştu. Erdoğan, göreve geldiklerinde dünya ekonomileri arasında 26. sıradayken şimdi 17. sırada olduklarına değindi. Başbakan 2023 yılında ilk 10 ekonomide yer alması için 'evet' oyu verilmesini istedi.

Etiketler :