"Sanıklar parayla ifade değiştiriyor"

"Sanıklar parayla ifade değiştiriyor"

Silivri’de 199. duruşması yapılan Birinci Ergenekon Davası’nda Cumhuriyet'e molotof atılması olayının sanıkları sorgulandı.

Danıştay'a saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olaylarına ilişkin dosyaların birleştirildiği Birinci Ergenekon Davası'na Silivri'de devam edildi. Duruşmada, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması olayı gündemdeydi.Daha önce polisi suçlayarak, "molotofkokteyli atmamızı polis istedi" diyen sanığın, bu ifadeyi vermesi için para aldığı ileri sürüldü.

199. Duruşma

Veli Küçük ve Doğu Perinçek'in sanıkları arasında yer aldığı davanın 199'uncu duruşmasında, Cumhuriyet Gazetesi'ni molotofkokteyli atılması olayına ilişkin tutuklu sanık Boğaç Kağan Murathan sorgulandı.

30 Mart 2008 tarihinde Şişli'deki Cumhuriyet gazetesi binasına molotofkokteyli atılmış, saldırganların, İddia olunan Ergenekon terör örgütü adına eylemi yaptıkları ve Ergenekon sanığı Sedat Peker'in adamı oldukları belirtilmişti.

Duruşmada eylemin azmettiricisi olduğu belirtilen Peker'le bağlantılı Boğaç Kağan Murathan'a bu saldırı soruldu.

Peker'in Adamı Sorgulandı

Tutuklu sanık Murathan, Sedat Peker'le çok yakın ve samimi olduklarını kabul etti, "Ne zaman ihtiyaç duyarsam Peker bana para verir" dedi. Murathan, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'i de tanıdığını anlattı.

"İfadeyi Değiştirmesi İçin Para Aldı" İddiası

Bu arada, daha önce sorgulanan tutuklu sanıklardan Bedirhan Şinal, "Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılmasını bizden polis istedi" demiş, sanığın bu iddiası kamuoyunda geniş yer bulmuştu.

130 Bin Lira Yatırılmış

Duruşmada Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, bu ifadeyi vermesinden kısa süre önce Şinal'in hesabına 130 bin lira yatırıldığının bazı banka kayıtlarından anlaşıldığını belirtti.

Savcı Pekgüzel, "Polisi suçlaması için mi Bedirhan Şinal'e bu parayı verdiniz?" diye sordu.

Boğaç Kağan Murathan, bir arkadaşının kendisine iyilik amacıyla sözkonusu parayı verdiğini söyledi ve haberinin olmadığını ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.