Sanıklar Suçlarını İtiraf Ettiler

Sanıklar Suçlarını İtiraf Ettiler

Bilge Köyü davasında sanıklardan üçü suçlarını itiraf ettiler. Katliamı yapmalarının sebebi ise;

Bilge köyü davasında hakim karşısına çıkan sanıklardan 3'ü, saldırıyı namus meselesi yüzünden yaptıklarını itiraf ederken, 8 sanık ise suçsuz olduklarını öne sürdü.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde kimlik ve adres bilgilerini Türkçe veren sanık S.Ç'nin, ifadesini Kürtçe vermek isteğini, Mahkeme Başkanı Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, iyi Türkçe konuştuğu gerekçesiyle kabul etmedi.

Mardin'in Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürülmesi olayının tutuklu sanıklarından "Şıh Mehmet" lakaplı M.Ç., Mardin'de verdiği ilk ifadesinin aksine, katliamın namus meselesi yüzünden olduğunu anlattı.

M.Ç., saldırının nedeninin karısı F.Ç. ile öldürülen Fesih Çelebi arasındaki ilişkiden kaynaklandığını ileri sürdü.

Planı önceden yaptığını söyleyen M.Ç, cinayetleri oğlu M.Ş.Ç ve kardeşi A.Ç. ile birlikte işlediklerini ifade etti.

M.Ç., nişan evine gittiklerinde erkeklerin olduğu tarafı kendisinin Kaleşnikof ile taradığını, oğlunun da kendisine yardım ettiğini, kadınların tarafını ise kardeşi A.Ç.'nin taradığını iddia etti.

Sanık M.Ç.'nin ifadesinin ardından oğlu M.Ş.Ç. ile kardeşi A.Ç. de aynı ifadeyi vererek, suçlamaları kabul etti.

Diğer 8 sanık ise suçsuz olduklarını öne sürdü.

Sabah saat 09.45'de başlayan duruşma aralıksız 14.50'ye kadar sürdü. Bu sürede sanıkların kimlikleri tespit edildi ve ifadeleri alındı. Sanıklar için 11 avukat görev aldı. Mardin'den gelen 13 mağdur ve tanık için ise 5 avukat görevlendirildi.

15 dakikalık aradan sonra devam eden duruşmada tanıkların ifadesi alınıyor.

Etiketler :