Sanıkları Panikleten Talep

Sanıkları Panikleten Talep

Ergenekon'un Erzincan ayağına yönelik davanın İstanbul'da görülen dava ile birleştirilmesi istendi. Karar 23.00'dan sonra açıklanacak.

 Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Erzincan'daki Ergenekon davasının duruşmasında, davanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Dursun Çiçek'in yargılandığı dava ile birleştirilmesi talebinde bulundu. Davaya esas olarak, gizli tanıklar Erzincan, Munzur, Efe, Hazar, X ve Kalem'in beyanlarının Dursun Çiçek'in 'Demokrasiye Müdahale Planı' ile ilgili olduğu ve bu eylem planının Erzincan'da yürürlüğe sokulmak istenmesi gösterildi.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. duruşması görülen Erzincan Ergenekon davasının ara kararı saat 23.00'te açıklanacak

Geçtiğimiz hafta başlanan ve hafta sonu ara verilen Ergenekon davasının Erzincan ayağıyla ilgili duruşmaya sanıkların ifadesinin alınması ve sanık avukatlarının savunma yapmasının ardından ara verildi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay, öğleden sonraki duruşmada önceden çarpraz sorguyu kabul etmeyen tutuklu sanıklar Orhan Esirger, Nedim Ersan, Şenol Bozkurt ile tutuksuz sanık Albay Ali Tapan'ın çapraz sorguya alınma tekliflerini kabul etti. Sanıklar suçsuz olduklarını iddia ederek tahliye ve beraatlerini talep etti.

Sanıklar ve avukatları Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakallı'nın dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'yle birleştirilmesi yönündeki talebine ise sert tepki gösterdi. Sanıklar ve avukatları yetkisizlik ve görevsizlikle itham ettikleri Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmayı ve dosyaların da Erzurum'da birleştirilmesini istedi.

İlk duruşmada Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ni beğenmeyen ve yetkisizlikle suçlayan tutuklu Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner de, ''Saraydan kız kaçırma kaç bölüm' bilmiyorum ama Erzurum'dan dosya kaçırılmayı görüyoruz. Sözün bittiği yer burası. Tiyatro oynanıyor. Bu soruşturmanın hedefi benim, sistem benimle hesaplaşsın." dedi.

3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in avukatı Zeynel Yüksel ise Cumhuriyet Savcısı'nın birleştirme talebini usül ve yasaya aykırı bulduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

Etiketler :