Sapıklara hadım cezası geliyor

Sapıklara hadım cezası geliyor

Cinsel suçlara ilişkin cezalar artıyor. Bundan böyle cinsel ilişki suçundan mahkum olanların testosteron hormonu ilaçla azaltılacak.

AK Parti’nin kadın milletvekilleri Alev Dedegil ve Aşkın Asan, tacizcilerin hadım edilmesine imkan tanıyan kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na verdi. AK Parti tarafından da onaylanan kanun teklifi ile taciz suçunu işleyenlere verilen cezalar artırılıyor. teklife göre cinsel davranışlarla bir kişinin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişinin alacağı ceza 2-7 yıldan 5-10 yıla çıkıyor.

Çocuk tacizcilerinin cezası artacak

Taciz suçunun 12 yaşını doldurmamış çocuğa karşı ya da anne baba ve kardeş ile üvey baba, üvey anne veya üvey kardeş tarafından işlenmesi halinde ise verilen hapis cezası yarı oranında artırılacak. Mağdurun cinsel taciz nedeniyle eğitimini ve işini terk etmesi halinde verilen hapis cezaları bir kat daha artırılacak. Kanun teklifi çocuklara cinsel taciz suçunu düzenleyen 103 maddedeki cezaları da 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çıkartıyor.

Testosteron azaltıcı tedavi

Dedegil ve Asan’ın kanunu teklifinin en önemli düzenlemesi ise cinsel taciz suçunu işleyenlerin hadım edilmesine yönelik. Bundan böyle cinsel ilişki suçundan hapis cezasına mahkum olanlar koşullu salıverme halinde ya da denetim süresinde erkeklik hormonu olan testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi itutulacak. Bu kişiler hakkında mağdurun bulunduğu yere yaklaşmama, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren ortamda çalışmama, çocuklarla ilgili meslek icra etmeme gibi yaptırımlar da uygulanabilecek.

ZORLA EVLENDİRMEYE HAPİS

Kanun teklifi ile TCK'nın 230. maddesine yeni bir fıkra eklenerek, evlenme yaşına ulaşmamış kişiye cebir ve tehditle evlenmeye zorlayan kişiye hapis cezası verilmesi getiriliyor. Bu kişilere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilecek. (Bugün)

Etiketler :