Sarıgül CHP'ye mi geçiyor?

Sarıgül CHP'ye mi geçiyor?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül DSP’den istifa ederek büyük umutlarla başlattığı yenilik hareketini (TDH) parti kurma aşamasına getirdikten sonra ani bir kararla parti kurulmasını durdurdu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül DSP’den istifa ederek büyük umutlarla başlattığı  yenilik hareketini (TDH) parti kurma aşamasına getirdikten sonra ani bir kararla parti kurulmasını durdurdu. Gerekçe olarak yeni bir değişikliğin şart olduğunu CHP’de yaşanılan değişikliğe destek  olmanın Türkiye’nin yararına olacağını söylemişti.

Parti kurma kararını durdurduktan sonra medya da fazla gözükmeyen Sarıgül  CHP’nin 18Aralık’ta olağanüstü kurultaya gitme kararından sonra karşımıza Edirne’de Selimiye camiinde Cuma namazı kılarken çıktı. Şişli Belediyesi'nin Edirne’ye düzenlediği ücretsiz geziye Başkan Sarıgül de ilçe sakinleri ile birlikte katıldı. Cuma namazını Selimiye Camii'nde kıldıktan sonra cami avlusunda yoğun ilgi gören Sarıgül ziyaretçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sarıgül, “Şişli Belediyesi olarak tarihi ve kültürel yerleri gezdirmeye önem veriyoruz. Türkiye’nin tarihi ve kültürel noktalarını Şişlili yurttaşlarımız ile dolaşıyoruz. Bugün Edirne’ye 850 kişi ile geldik. Ama bu program dahilinde bu tür gezilerimiz devam edecek” diye konuştu.

Kendisine yöneltilen ‘TDH’yi noktaladınız, CHP kurultaya gidiyor, CHP’ye katılmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna yanıt vermekten kaçınan Sarıgül, “Sağolun çok teşekkür ederim. Genel konulara girmek istemiyorum. Hiç o konulara girmeyelim. Zamanı var, her şeyin bir zamanı var” dedi. Caminin avlusundan çıkan sarıgül daha sonra yürüyerek Edirne sokaklarında gezinti yapmak istedi.Ancak çevresine toplanan roman kadınlar etrafını sarıp para istedi.Bunun üzerine sarıgül makam aracanına binerek uzaklaştı.

EMRE YOLCU

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :