Sarıgül'e kızdılar AK Parti'ye geçtiler

Sarıgül'e kızdılar AK Parti'ye geçtiler

TDH lideri Sarıgül'ün CHP'yi destekleme kararı kendisine gönül veren partilileri çok kızdırdı

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye şans tanımak için parti kurmaktan vazgeçmesi partide deprem etkisi yarattı.

TDH Bayraklı Gençlik Kolları'na mensup bir grup genç Sarıgül'e tepki göstererek AK Parti İl Gençlik Kolları'na katıldı. Bursa'da da, TDH Nilüfer ilçe yöneticileri ve üyelerinin oluşturduğu 300 kişi, AK Parti'ye katıldı.

Bayraklı Gençlik Kolları üyelekrinin katılım toplantısında konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ, lider olmanın risk almak olduğuna vurgu yaptı. “Lider olmak risk almak, inisiyatif almaktır.” diyen Dağ, “Sayın Sarıgül risk alamadı. Ocak ayındaki İzmir mitinginde belediye başkanlığından istifa edeceğini söyledi. Daha sonraki açıklamasında nisan ayında partisini kuracağını belirtti. En sonunda kendisine gönül verenlerin iradelerine ipotek koyarak parti kurmaktan vazgeçti. Daha önceki CHP genel başkanlığına adaylığında da lider olamama vasfını bu son kararı ile yeniden ispatlamış oldu. Türkiye kamuoyu bunu ibretle takip etmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

TDH’den transfer ettikleri yeni üyeler ile çok iyi çalışmalar yapacaklarını kaydeden Dağ, “Bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan risk almayı bilen, dünyada adından söz ettiren bir liderdir. Sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmaz. Türkiye’nin aydınlık yarınlarında AK kadrolar yer alacaktır. AK Parti gençliği yarının siyasetçilerini yetiştiren bir gençliktir. Şimdiden yaptığımız özverili çalışmalarla, önümüzdeki süreçte hepiniz yönetimlerde, karar alma mercilerinde olacağız.” dedi.

Dağ tarafından rozeti takılarak resmen AK gençliğe katılan Ferdi Aydemir ise “Parti yöneticilerinden hiç kimsenin bir açıklama yapmaması ve partinin kurulmaması, yaşanan belirsizlikler bizi çok yıprattı. AK Parti’nin samimi siyasi yapısına ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçek bir lider olduğuna inandığımız için geçmeye karar verdik. Sayın Erdoğan hiç kimseyi yarı yolda bırakmaz. Bu katılımlarımız artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

BURSA TEŞKİLATINDA DA DEPREM

Bursa'nın birçok ilçesinde de TDH yöneticileri, AK Parti'ye katılıyor. İlk katılım, Nilüfer ilçesinde gerçekleşti. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen törende TDH Nilüfer ilçe yöneticileri ve üyelerinin oluşturduğu 300 kişi, AK Parti rozeti taktı.

Mevlana Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, gazetecilerin bu konudaki sorularını cevapladı. Çelik, partilerine bu şekilde yoğun bir talep olduğunu söyledi. Bugün Nilüfer ilçesinde katılım töreninin yapıldığını, ancak diğer ilçelerden de taleplerin bulunduğunu vurgulayan Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Durumu ilerleyen günlerde daha net göreceğiz. Türkiye’nin birçok ilinden daha farklı yerlerden de bu tür gelişmeler olabilir. Kapımız açık. Açık, çünkü Türkiye’de proje takdim eden, Türkiye’nin sorunlarıyla meşgul, Türkiye’nin sorunlarının çözümüyle ilgili plan proje ortaya koyan AK Parti’nin dışında bir parti yok. Hepsi edebiyat peşinde, hepsi laf peşinde. Lafla Türkiye’nin sorunları çözülmez. Şimdi sorunları çözmek zamanıdır. Bunlar bir bir çözülecek. Başkalarının bir çözüm yolunu takdim edemediğini görenler, bu süreçte AK Parti’ye yoğun bir şekilde katılacaktır, buna inanıyorum."

internethaber.com

Etiketler :