Sarısülük davasında polis duruşmaya getirilecek

Sarısülük davasında polis duruşmaya getirilecek

Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasının 4. duruşması yapıldı.

Ankara'da 1 Haziran'da Gezi Parkı eylemine destek gösterileri sırasında polis memuru A.Ş'nin silahından çıkan mermiyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davası, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.30'da başladı. Duruşmaya sanık, mağdur avukatlarının yanı sıra Sarısülük'ün yakınları ve CHP milletvekilleri Mustafa Balbay, Hüseyin Aygün, Aylin Nazlıaka katıldı. Mağdur avukatları, 2 Aralık'ta gerçekleşen duruşmada sanık A.Ş.'nin sorgulamasının yarıda kaldığını ve duruşmada hazır bulundurularak sorgulama yapılmasını talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, ara karar için duruşmaya ara verdi. 15 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, 'sanığa doğrudan soru yönetilmesi, tutanaklar ile ilgili soru sorulacağından sanığın duruşmaya getirilmesi'ne karar verildiğini açıkladı.

Mağdur avukatları, ayrıca polis memuru A.Ş. için yakalama ve tutuklanma talebinde bulundu. Sanık avukatları ise, A.Ş.'yi getireceklerini ama terör örgütlerinden tehdit aldığını belirterek, can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Bunun üzerine söz alan mağdur avukatları, 'kendisinin adresinin olmadığını, adres olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nü gösterdiğini, onun için en güvenli yerin hapishane' olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, 'sanık hakkında yakalama emri içeren çağrı kağıdı çıkarılmasına, sanık hakkında çıkarılan yakalama ve tutuklama emri belirtileceğinden bu aşamada yakalama ve tutuklamanın reddine, güvenliğinin sağlanması için gerekli yerlere yazı yazılmasına ve duruşmanın 26 Mayıs saat 10.30'a ertelenmesi'ne karar verdi.

Duruşmayı takip eden vatandaşlar, alkışlar eşliğinde slogan atarak duruşma salonunu terk etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.