Sarkisyan'dan imzamı çekerim tehdidi

Sarkisyan'dan imzamı çekerim tehdidi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'nin kendilerine emrivaki yaptığını iddia ederek, böyle devam ederse protokollerden imzasını çekebileceği tehdidinde bulundu.

Rus Eho Moskvı radyosuna açıklamada bulunan Sarkisyan, 10 Ekim 2009’da Zürih’te imzalanan Türkiye -Ermenistan protokolüne işaret ederek, "Biz yeni görüşmelere veya bu protokollerde herhangi bir değişiklik yapmaya hazır değiliz. Tek taraflı olarak buna hazır değiliz. Dolayısıyla yeni müzakerelerin başlamasında bir fayda görmüyorum. Devamlılık açısından tek şey, Türklerin kendi parlamentosunda bu protokolleri onaylamasıdır" dedi.
   
Sarkisyan mülakatında Ankara’ya üstü kapalı mesaj göndererek, "Eğer böyle devam ederse, belki bizim için tek çıkış yolu protokollerdeki imzamızı geri çekmektir. Ki bu durumda Türkiye onaylasa bile bunun hiçbir anlamı kalmaz. Türkiye büyük devlet, Türk ekonomisi son yıllarda ciddi şekilde büyüdü. Türkiye G-20 üyesi. Tüm bunları anlıyoruz. Ama bu, Türklerin bizim için akıl hocalığına soyunacağı anlamına gelmez. Türkler bize emri vaki yapamaz" diye konuştu.
   
Sarkisyan bölgede savaştan yana olmadıklarını ve Yukarı Karabağ sorununun tek çözümü için bölgede halk referandumunun yapılması gerektiğini yineledi. Ermeni lider Rusya’nın bölgedeki barış rolünü överken, Azerbaycan’ı da "aşırı silahlanmakla" suçladı.

CİHAN

Etiketler :