Sarkozy’den yeni bir Türkiye çıkışı

Sarkozy’den yeni bir Türkiye çıkışı

Sarkozy, Türkiye’nin AB üyeliği karşıtlığına Fransızlara yazdığı mektupta yer verdi. ‘Türkiye bu kabiliyete sahip değil’ dedi

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna yaklaşık bir hafta kala Nicolas Sarkozy, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği karşıtlığı söylemini güçlendirdi. Her iki tur için de seçmenlerine yazdığı mektuplarla seslenen Sarkozy, ilk turda yazdığı 34 sayfalık mektubun yerine bu defa üç sayfa ile yetindi. Fakat ilk mektubunda Türkiye’nin AB üyeliğine direkt imada bulunmazken bu defaki mektubunda karşıtlığını vurguladı. Sarkozy son mektubunda, “Türkiye AB’ye girebilecek kabiliyete sahip değil. Fransa kimliğine saygı konusunda esnek olmamaya devam edeceğim. Sosyalist adayın aksine, yabancılara oy hakkına karşıyım” yazdı.

İlk mektupta yoktu
Sarkozy ilk mektubunda bu konular hakkında “Aileyi koruyacağım” demekle yetinmişti. Sosyalist Parti adayı François Hollande da geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olduğunu söylemişti. İlk turda aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen’in yüzde 18’lik rekor oy oranına ulaşmasıyla Sarkozy’nin ikinci tur için gözünü aşırı sağcıların oyuna diktiği ve “giderek sağa kaydığı” eleştirileri yapılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.