Şaşkına döndü: Bu ne hız Abdullah?

Şaşkına döndü: Bu ne hız Abdullah?

Gül ve Obama birbirlerine "Abdullah" ve "Hüseyin" isimleriyle hitap ettiler. Obama, Çankaya Köşkü personelinin hızına hayret etti.

Başkent'te ilk zirve Çankaya Köşkü'ndeydi. Gül Obama'yı askeri törenle karşıladı. Hafta sonunda NATO zirvesinde bir araya gelen iki liderin Ankara'da birbirlerine isimleriyle hitap etme kararı aldığı belirtildi. Bu nedenle Çankaya'daki buluşmada Gül "Hüseyin", Obama da "Abdullah" diye hitap etti.

Toplantının sonunda Gül, Obama'ya Çankaya Köşkü ziyareti sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan albümü sıcağı sıcağına hediye etti.

Obama Ortak Basın Toplantısı'ndaki fotoğrafların bile yetişmesi üzerine hayli şaşırarak "Bu ne hız Abdullah?" dedi. Abdullah Gül ise "Teknoloji Hüseyin" dedi.

İlginç diyalog

ABD Başkanı Obama’nın Ankara ziyareti renkli görüntülere de sahne oldu.

Obama, Genel Kurul’dan ayrılırken milletvekillerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Obama çıkarken AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, "Sayın Başkan, Lokman Ayva sizi Meclis’ten görmekten mutlu olduğunu ve çok yakışıklı olduğunuzu söylüyor" dedi.

Görme engelli Lokman Ayva da "Sizin sloganınızı çok beğeniyorum. 'Yes we can' çok güzel bir slogan. Benim hayat felsefem" dedi. Obama da Lokman Ayva’nın bu sözlerine "Yes, yes. Yes we can" diye karşılık verdiği öğrenildi.

Etiketler :