Satıcılar fark etti mi?

Satıcılar fark etti mi?

Polis sahte parayle kurbanlık aldı, satıcılar bakın ne yaptı?

Tokat'ta alıcı kılığına giren polis sahte parayla kurbanlık hayvan alırken, satıcıları ise sahte parayı fark edemedi. 


  

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, Kurban Bayramı nedeniyle kurulan hayvan pazarlarında satıcıların sahte para verilerek mağdur edilmelerini önlemek amacıyla sıra dışı bir uygulama yaptı.

Hayvan pazarına gelerek alıcı kılığına giren sivil polis memurları önce kurbanlık beğenerek satıcı ile pazarlığa girdi. Satıcı ise sıkı bir pazarlığın ardından kurbanlığı satın alan sivil polis elindeki bir deste parayı sayarak verdi. Parayı saymadan cebine atan satıcı ise durumu fark edemedi. Daha sonra polis kimliğini açıklayarak sahte paraya karşı duyarlı olunmasını istedi. 
  

Kurban pazarının tek kadın kurban satıcısı 5 çocuk annesi Emine Sansar da sahte paraları fark edemedi. Sansar, sivil polislerle sıkı bir pazarlıktan sonra 2 bin TL'ye bir düve sattı. Çadırda paraları kontrol etmesine rağmen sahte olduğunu fark edemeyen Sansar'dan polis kurbanlığı alarak çadırdan çıktı. Polis daha sonra kendini tanıtarak yaşlı kadını sahte paraya karşı uyardı. Emine Sansar ise polislerin verdiği paraları tek tek kontrol etmesine rağmen sahtesini bir türlü bulamadı.

Kurban pazarını gezerek sahteye paraya karşı daha dikkatli olunması gerektiğini belirten polis, şüphelendikleri bir durumda vatandaşlarında 155 polis imdat telefonuna haber vermelerini istedi. İHA

Etiketler :