Sav çileden çıktı!

Sav çileden çıktı!

Önder Sav öyle bağırdı ki koridorda bu sözler yankılandı. İşte kriz yok denilen toplantının müthiş ayrıntıları;

CHP Parti Meclisi toplandı, kriz çıkmadı mesajı verildi; ancak söylenenin aksine edilen bir kelime Önder Sav'ı çıldırtmaya yetti! İddialara göre Sav, toplantıda edilen bir söz nedeniyle ayağa kalktı Tekin'i savunan PM Üyesi Enver Aysever'e "haddini bil" diye çıkıştı! İşte PM'yi geren o ilginç tartışmanın perde arkası;

Gürsel Tekin'in istediği oldu, 48 oyla MYK üyeliğine seçildi! Parti Meclisi'nde taraflar "sorun yok, kriz yaşanmadı" açıklamalarına rağmen CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın zaman zaman sinirlendiği hatta ayağa kalkıp bağırdığı iddia edildi!

Tekin'in adaylığının tartışıldığı toplantıda, Güneydoğu Raporu yeniden gündeme geldi ve sert tartışmalar yaşandı. Tekin'in özellikle koruculuk sistemine yönelik eleştirilerini gündeme getiren muhalif kanada, CHP PM üyesi Enver Aysever cevap verdi. İddialara göre Arsever, parti içi demokrasiyi hatırlatırken "CHP'nin çektiysek bu dinazorlaşmış yapıdan" çekmiştir sözleri, Önder Sav'ı çileden çıkardı!

SAV'IN SÖZLERİ KORİDORDA YANKILANDI!

CHP Genel Sekreteri Sav, Aysever'in sözlerini eleştirerek "haddini bil" diye bağırması, toplantıda iplerin gerilmesine neden oldu. Sav'ın bu sert çıkışına rağmen Aysever geri adım atmadı ve Gürsel Tekin'i desteklediğini söyleyerek; delegeler adına kimsenin söz sahibi olmadığını bu konuda tek yetkili ismin Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti.

AYSEVER'E DANIŞMANLIK GÖREVİ

Bu sert tartışmaların ardından sürpriz bir gelişme yaşandı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle Aysever'e kendi odasının yanında bir oda verilmesini istedi. Aysever'in partideki yeni görevi ise genel başkan danışmanlığı! CHP koridorlarından sızan bilgilere göre bu yeni atama "Sav merkezli gerilimi" daha da artıracağı belirtiliyor!

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :