Savarona ve karanlık senaryo

Savarona ve karanlık senaryo

Rus ve Kazak basınına göre, Savarona’daki baskının perde arkasında bu iki gizli servis var.

Rus ve Kazak basınına göre, Savarona’daki baskının perde arkasında bu iki gizli servis var. İddialara göre yattaki Kazak Bakan’la oligarklar, Kazakistan’ın yeraltı kaynaklarını paylaşmak için bir araya geldi. Bu buluşmayı ve baskını, Bakan’ın ayağını kaydırmak isteyen gizli servisler ayarladı.

Savarona’ya yapılan fuhuş baskını haftalardır Türk kamuoyunu düşündürüyor. Modern Türkiye’nin kurucusu olan Atatürk’ün son zamanlarını geçirdiği yatta böyle bir rezaletin yaşanması özellikle Türk halkının aşırı derecede tepki vermesine yol açtı. Ancak Vatan gazetesinin haberine göre, Rus ve Kazak basını fuhuştan ziyade bakan, hükümet görevlileri ve milyarlarca dolar serveti bulunan Tevfik Arif, Alexander Maşkeviç gibi oligark işadamlarının neden bir araya geldiğiyle ilgileniyor. Kazak basınına göre, Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev ve beraberindeki diğer hükümet yetkilileri, binlerce kilometre yolu sadece fuhuş yapmak için gelmedi.

14 hükümet yetkilisi vardı

Rus Regnum haber ajansına göre baskın sırasında gemide üst düzey 14 hükümet yetkilisi ve 6 tane milyarder işadamı bulunuyordu ve fuhuşun yanı sıra Kazak yeraltı kaynaklarının paylaşımı meselesi de görüşüldü. Üstelik bu buluşmayı ve ardından gelen baskını Rus ve Kazak gizli servisleri ayarladı.

Amaçları ise ülkede giderek güçlenen Dışişleri Bakanı Saudabayev’in adını böylesine bir skandala karıştırarak ayağını kaydırmaktı. Eğer bu iddialar doğruysa bakan koltuğuna veda edecek gibi görünüyor. Zaten Saudabayev, fuhuş baskınından beri ortalarda görünmüyor, AGİT toplantılarına bile katılmıyor. Diğer hükümet yetkilileri ise halen sır gibi saklanıyor. (İnternethaber)

Etiketler :