Savaşlar ve şiddet son bulsun

Savaşlar ve şiddet son bulsun

Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, savaşların ve şiddetin son bulmasını ve herkesin insan haklarına saygı göstermesi gerektiğini bildirdi.

Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, savaşların ve şiddetin son bulmasını ve herkesin insan haklarına saygı göstermesi gerektiğini bildirdi.
Çelik, İnsan Hakları Haftası dolayıyla yaptığı yazılı açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilanının üzerinden 59 yıl geçmesine karşın insan hakları ihlallerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Devletler yurttaşlarına insan onurunu zedeleyici kötü muamelede bulunmaya, teröre karşı savaş bahanesiyle insan haklarını hiçe saymaya devam ediyor. Filistin'de işgal ve ambargo, Doğu Türkistan'da dini baskılar, sosyal ve kültürel haklarda ayrımcılık, Irak, Afganistan ile Pakistan'da ise kan ve gözyaşı sürüyor" dedi.
Çocuk ve kadın haklarına yönelik ihlaller, haksız gözaltı ve tutuklamalar ve örgütlenme hakkına yönelik ihlallerin devam ettiğini kaydeden Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Sudan, Çin, Bangladeş ve Suriye'de de hak ihlallerinde sınır tanınmamaktadır. Avrupa'da ise yükselen İslam karşıtlığı, ırkçı ve ayrımcı söylemler devam etmektedir. Kara kıta Afrika'da ise iç savaşlar ve katliamlar bu yıl da sürmüştür. Türkiye'de ise halen zaman zaman kuyulardan cesetler çıkıyor, havan mermisi ile çocuklar ölüyor, tersane ve madenlerde işçiler hayatlarını kaybediyor, keyfi uygulamalar, yargılamalar, gözaltılar, kadına yönelik şiddet, mevsimlik işçilerin ve engellilerin sorunları devam
ediyor. Din ve vicdan özgürlüğü alanında da yaşanan ihlaller sürüyor. Yeter artık, insanın insana hükmetmesi, onu ezmesi ve insan onuruna yakışmayan tüm davranışlar son bulsun. Herkesin yaşam hakkı korunsun. Herkesin kişi özgürlüğüne ve güvenliğine saygı duyulsun. Herkes adil yargılanma hakkından faydalansın. Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahip olduğu unutulmasın. Savaşlar ve şiddet son bulsun. Herkes insan haklarına saygı göstersin."
 

Etiketler :