Savaşta ‘Allah’, barışta ‘Tanrı’

Savaşta ‘Allah’, barışta ‘Tanrı’

“Savaşırken ‘Allah Allah’ diyen ordu, yemek yerken ‘Allah’ diyemiyor da neden ‘Tanrı’ demeye zorluyor?”

“Askerlere, ‘Allah Allah’ diye hücum emri veriyoruz” diyerek, Balyoz Darbe Planı’ndaki cami bombalama eylem planı haberlerine tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’a cevap imamlardan geldi.

Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik, “Savaşırken ‘Allah Allah’ diyen ordu, yemek yerken ‘Allah’ diyemiyor da neden ‘Tanrı’ demeye zorluyor?” Bu çok büyük bir çelişki değil midir” dedi.

SAVUNMADA VE SAVAŞTA ‘ALLAH’, BARIŞTA ‘TANRI’

Askeri yemekhanelerde yemek öncesi edilen duanın ‘Tanrımıza hamd olsun’ şeklinde başladığını hatırlatan Çelik, “Bu duayı aslı gibi okuyan yani ‘Allahımıza hamd olsun’ diyen erlerin ceza aldığını biliyoruz. Bu ceza korkusuna rağmen erlerin çoğunun baskıya rağmen ‘Tanrı’ yerine ‘Allah’ dediği de bilinen bir başka gerçek. Bazı subayların ‘Tanrı’ yerine ‘Allah’ ifadesini duyduklarında duayı tekrarlattıklarını da bilmeyen yok. O zaman savaşta ve savunmada hatırlanan doğru ifade gündelik yaşamda neden yasaklanıyor?” diye sordu.

TSK’YA DERS

“ ‘Allah’ ile ‘Tanrı’ kesinlikle aynı ifade değil” diyen Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Allah’ın 99 ismi vardır. Bunlardan hiç birisi ‘Tanrı’ niteliği taşımamaktadır. Dinimiz hakkında merak edilen sorulara kaynak Diyanet’tir. Diyanet ise defalarca bu konuda açıkça uyarılar yaparak ‘Allah’ yerine ‘Tanrı’ ifadesinin kullanılmaması gerektiğini ifade etmiştir. Sonra Diyanet İşleri yayınlarında ‘Tanrı’ kelimesine hiç rastlayamazsınız. O zaman TSK’nın bu inadı niye? Barış halinde bu ifadeden kaçınması neden?”

ASLAN DEĞİRMENCİ - VAKİT

Etiketler :