Savcı, Avşar'a ne sordu?

Savcı, Avşar'a ne sordu?

Bir gazeteye verdiği röportajda kullandığı ifadeler yüzünden "halkı kin ve düşmanlığa yöneltmek" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Hülya Avşar, savcılığa gelerek ifade verdi.

Avşar adliye çıkışı yaptığı açıklamada, savcının daha çok "Kürt Mü, Türk mü?" Olduğu yönünde sorular yönelttiğini aktardı.

Bir gazeteye verdiği demeçte kullandığı sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Hülya Avşar, bu gün öğlen saatlerinden Bakırköy Adliyesi'ne gelerek soruşturma savcısı Ali Çakır'a ifade verdi. Yaklaşık 1,5 saat savcının yanında kalan Avşar çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Savcı Ali Çakır ile güzel bir sohbet yaptığını ve kendisine çok nazik davranıldığını vurgulayan Avşar, "Kendisini bir programa davet ettim. Benim programıma gelecek orda da bu konuyu tekrar irdeleyecek. Ağırlıklı olarak benim Kürt mü? Türk mü? Olduğum konusunda sorular sordu. Ben de hem Türk hem Kürt olduğumu söyledim. Söylediğim sözlerle ilgili sorular sordu bana. Ben de tabiî ki 'onlara yol, su, elektrik, ekmek vermezseniz savaşırlar dedim.' Diye konuştu.

İfadesinde ülkenin bölünmesinin kabul edilemeyeceğini söylediğini aktaran Avşar, "Kanımızla kazandığımız bu toprakları bölmenin mevzusu dahi olamaz. Söylediğim sözlerin sonuna kadar arkasındayım." Şeklinde konuşu.

Avşar, Savcı Çakır'ın röportajında görünen bir şey olmadığını ancak gelen şikayetler üzerine ifadesine başvurduklarını söylediğini ifade etti.

Avşar basın mensuplarının "izleniminiz nedir?" şeklindeki sorusuna ise, "Dava açacağını zannetmiyorum." cevabını verdi.

Bu arada Hülya Avşar'ın etrafını saran gençler röportajın ardından Avşar'ın peşinden gitti ve para istedi. Avşar'da "El öpmekle para kazanılmaz. Çalışarak kazanılır" diyerek para isteğini geri çevirdi.

Etiketler :