Savcı: Bu sanığı iyi koruyun

Savcı: Bu sanığı iyi koruyun

Ergenekon ana davasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Danıştay tutuklu sanığı Osman Yıldırım hakkında koruma tedbiri alınmasını istedi.

Savcı Pekgüzel sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül'ün her talebi sırasında cumhuriyet savcılarına hakaret ettiğini belirterek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Taleplerin ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel mahkemeye mütalasını okudu. Tutuklu sanık Ümit Sayın hakkında daha önceki talebini tekrarlayarak tahliyesine karar verilmesini isteyen savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Sayın hakkında ayrıca tanık koruma kanunu gereği gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi. Savcı Pekgüzel, ayrıca Danıştay davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım hakkında da Terörle Mücadele Kanunu gereği koruma tedbir kararı alınmasını istedi.

Sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül'ü kastederek, 'bir avukat da yalan söyleyebilir düşüncesiyle' nice beyanlarını artık yadırgamadığını belirten Savcı Pekgüzel, "Bugünkü talebini sunduğu sırada iddia makamlarının rezil ve ahlaksız olduklarını ima eden sözlerini her duruşmada tekrarlamaktadır. Bu sözlerin savunma sınırları içerisinde değerlendirilemeyeceğini mahkemenin takdirine bırakıyoruz. Gereğinin yapılması için duruşma tutanağının Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesini talep ediyoruz." diyerek avukat Vural Ergül hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcı Pekgüzel, Duruşmanın sabah oturumunda Redd-i Hakim talebi sırasında tutuklu sanık Doğu Perinçek'in, Türk yargısını aşağılayan sözler söylediğini gerekçe göstererek gereğinin yapılması için duruşma tutanklarının Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini talep etti.

Savcılık makamının mütalasını sunmasının ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, bazı kurum ve kuruluşlardan mahkemeye gönderilen cevabi yazıları okudu. Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in talebi doğrultusunda Danıştay davasına ilişkin Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)'ndan telefon kayıtlarına ilişkin belgenin gönderildiği belirtildi.

Türk İntikam Tugayı (TİT) ile ilgili olarak MİT, Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden cevabi yazıların gönderildiği, Genel Kurmay Başkanlığı'nın, "Bizim görev alanımız dışında olduğu için bilgi bulunamadığı" şeklinde cevap verildiği, diğer üç kurumdan ise bilgi içerikli belge gönderildiği belirtildi. Genel Kurmay Başkanlığı'nın ayrıca PKK'yı, MİT'in kurduğuna ilişkin iddialarla ilgili olarak Abdullah Öcalan'ın kurucusu olması dışında bir bilgi bulunmadığı şeklinde bilgi verdiği belirtildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığ'ndan gelen yazıda, karargah evlerine ilişkin MİT'in bildirdiği rapor dışında ellerinde başka bir belge olmadığı belirtildi. MİT'ten gelen cevabi yazıda Muzaffer Tekin hakkında herhangi bir teknik ve fiziki takip yapılmadığı bildirildi.

Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından mahkeme başkanı Köksal Şengün, saatin geç olması nedeniyle taleplerin 31 Aralık 2009 tarihinde, oturum dışında değerlendirilmesine karar verdiklerini açıkladı. Duruşma 25 Aralık 2009 tarihine ertelendi

Etiketler :