Savcı Çakır'dan şok sözler

Savcı Çakır'dan şok sözler

Savcı Ali Çakır, son olarak Kürt açılımı ile ilgili açıklamaları nedeniyle ünlü isimlerden Hülya Avşar hakkında soruşturma açmasıyla gündeme gelmişti

Bakırköy Basın Savcısı Ali Çakır'ın, 2006 yılında Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Başkanı Taner Ünal'ın yardımcısı Ahmet Cinali'nin telefonundan vali olduğu söylenen X şahısla telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Savcı Çakır, VKGB soruşturmasında Cinali'ye yapılan dinleme nedeniyle dosyaya girmiş. 4 Aralık 2006'da Ahmet Cinali ve Gazi Aydın isimli bir kişi savcı Ali Çakır ile buluşuyor. Çakır bu günlerde Bağcılar basın savcısı olarak, gazeteciler hakkında TCK'nın 301. maddesinden dava açıyor. Çakır'ın adı, Danıştay saldırısında hedef gösterdiği gerekçesiyle Vakit Gazetesi'ne açtığı davayla da gündeme gelmişti. Cinali, telefonda "Valim" diye seslendiği X şahısla görüşüyor. Telefon tapelerinde 'X erkek' olarak yazılan kişi, "Eee. Hurşit Paşa da sanırım birtakım şeylerin içerisinde, siyasi hareketlerin diye düşünüyorum." diyor. Cinali, "Var var. Bir hareketlilikler var. Ben savcımı vereyim valim, bir merhabalaşın." diyerek telefonu Ali Çakır'a veriyor. X şahsa kendisini, 'Bağcılar basın savcısı' olarak tanıtan Çakır, 5 yıldır bu görevde olduğunu belirtiyor. X şahsın "Ne güzel ne güzel!" demesi üzerine Çakır, "Türkiye nüfusunun yüzde 60'ı bizde biliyorsunuz." diyor. X erkek, "Tabii tabii yani mevkutelerin canına okuyorsunuzdur savcım heh heh..." diyor. Bunun üzerine Savcı Ali Çakır, "Biraz okumaya çalışıyoruz." ifadesini kullanıyor. Çakır, savcılık işinin zevkli olduğunu ifade eden kişiye şöyle diyor: "Biraz politik, siyasi."

Muhatabının cevabı ise, "Biraz politik evet. Takip de edilmesi gereken bir iştesiniz. OHAL bölgedeyken biz de sizin bu benzeri şu an çalıştığınız konuya bakıyorduk." oluyor. Çakır, kendisine bağlı 20-22 mevkutenin olduğunu belirtiyor.

Kuvvacıların ahbabıymış

VKGB soruşturması kapsamında gözaltına alındığında Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda Ahmet Cinali'ye bu konuşmalar soruluyor. Cinali, Ali Çakır'ı 'ahbabı' olan bir cumhuriyet savcısı olarak tanıtıyor. Yanlarında bulunan Gazi Aydın'ın 'Harran Üniversitesi'nde dekan' olduğunu ve kendileri ile normal adabına uygun konuştuğunu, suç teşkil eden bir durum olmadığını beyan ediyor.

Etiketler :