Savcı Cihaner'i kurtarma operasyonu

Savcı Cihaner'i kurtarma operasyonu

Erzincan Başsavcısı Cihaner’in davası yaklaştıkça kulisler şok iddialarla çalkalanıyor.

İddialara göre; Cihaner’in davası, ‘evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma’ suçlarından yargılandığı bir diğer dava ile birleştirilecek.

** İki dava birleştirilirse YARSAV ve HSYK’nın başını çektiği girişim sayesinde İlhan Cihaner’in ilk aşamada tahliye edilmesi sağlanacak.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında örgüte üye olma suçundan tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in davası yaklaştıkça yargı kulisleri çarpıcı iddialarla çalkalanıyor. İddialara göre; Yargıtay 11 Ceza Dairesi’nde, 2 Nisan Cuma günü yapılacak duruşma ilginç gelişmelere sahne olacak. YARSAV’ın başını çektiği bir girişim sayesinde, Cihaner’in ‘evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma’, dosyası Erzurum’daki ‘terör örgütü’ dava dosyası ile birleştirilecek ve Cihaner bu sayede tahliye edilecek.

İKİ ALTERNATİFLİ PLAN

Yargıtay’da konuşulan senaryoya göre plan iki alternatifli olarak hazırlandı. İlk plana göre; Cihaner’in evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılandığı, dosyada sanık avukatlarının talebi üzerine CMUK’un 10 ve 16. maddesine açıkça aykırı olmasına rağmen Erzurum dosyasıyla birleştirme ve tahliye talep edilecek. Yargıtay 11. Ceza Dairesi elinde Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan bu dava dosyasının olmamasına karşın, resen birleştirme kararı verirse hemen tahliyesi de istenecek ve tahliye olması sağlanacak. Konuşulan ikinci senaryoya göre ise, 2 Nisan 2010 Cuma günü yapılacak duruşmada, Cihaner’in avukatları yine dosyanın Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Cihaner’in terör örgütü üyesi olma suçundan yargılandığı dosya ile birleştirilmesi talep edilerek dosyanın incelenmek üzere 11. Ceza Dairesi’nce istenmesini talep edecek. Duruşma yakın bir tarihe ertelenerek dosya Erzurum’dan istenecek. Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı gönderdiğinde Yargıtay 11. Ceza Dairesi, sanık Cihaner’in talep üzerine dosyayı birleştirecek ve tahliye kararı verecek.

HAKİM KÖKSAL EVİNDE KALDI

Cihaner’in önce tahliye olması ardından de beraat etmesi için YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve YARSAV’ın yürüttüğü bir planın icraya konulduğu yargı kulislerinde konuşuluyor. Eminağaoğlu’nun son günlerde sık sık Yargıtay 11. Ceza dairesine gelerek Daire Başkanı Ersan Ülker ve daire üyeler ile görüşmeler yapması da bu iddiaları güçlendiriyor. Ayrıca, YARSAV yönetiminde yer alan Yargıtay Tetkik Hakimi Leyla Köksal’ın destek olmak amacıyla Erzincan’a gittiği ve Cihaner’in evinde kaldığı ileri sürüldü. Ziyareti YARSAV adına yaptığı kaydedilen Hakim Köksal’ın ardından HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek’e makamında bilgi verdiği iddia edildi.

ANKARA / BUGÜN

Etiketler :