Savcı kasetlerdeki 7 kadını çağıracak

Savcı kasetlerdeki 7 kadını çağıracak

İstanbul savcılığı, MHP’yi sarsan kaset skandallarıyla ilgili 10 üst düzey yöneticinin ifade vermeye gelmemesi üzerine, mağdur kadınların kimliklerinin belirlenerek ifadeye çağırılması için polise talimat verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüntülerden sorumlu tuttuğu İbrahim Faruk Bayındır’ın şikâyeti üzerine, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Çimen, kaset mağduru 10 MHP’li üst düzey yöneticiye “mağdur” sıfatıyla ifade vermeleri için gönderdiği davetiyede, şüphelilerin yakalanması için gerekli araştırmaların devam ettiğini bildirmişti. Ancak MHP’liler ifade vermeye gelmemişti. Savcılık bunun üzerine rotayı MHP’li yöneticilerin birlikte olduğu iddia edilen kadınlara çevirdi. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, savcı Çimen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği talimatta, kasetlere konu olan kadınların kimliklerinin tespit edilerek seçimlerden sonra ifadeye çağrılmalarını istedi. Polis, kadınlardan 7’sinin kimlik ve adres bilgilerine ulaştı. Henüz ifadeye çağırılmayan ve mağdur sıfatıyla dinlenecek kadınlara şikâyetçi olup olmayacakları sorulacak. Kadınlardan birinin dahi şikâyetçi olması halinde soruşturma derinleştirilecek.

İKİ SİTE TESPİT EDİLDİ
MHP Genel Merkezi’nin şikâyetini de değerlendiren savcılık, görüntüleri “farklı ülkücülük” adı altında internette yayınlayan 32 ayrı adresin bilgilerini de tespit etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi uzmanları, bu adreslerden 30’unun ABD, Kanada, Portekiz ve Yeni Zelanda’daki serverlar üzerinden alındığını saptandı. Türkiye’den ise görüntülerin yüklendiği iki farklı internet sitesi adresine ulaşıldı. Ancak MHP’lilerin şikâyetçi olmaması ve suçun şikâyete bağlı bir suç olması nedeniyle henüz herhangi bir işlem yapılamadı.  Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çete operasyonu kapsamında MHP’lilere ait kasetlere ilişkin telefon görüşmeleri üzerine partinin eski İstanbul Teşkilat Başkanı Y.A.’nın ev ve iş yerinde arama yapılmıştı. Y.A.’ya ait bilgisayarlar ve CD’lerin bilişim uzmanlarınca incelenmesine başlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.