Savcı Öz Dubai'de tatil yapmış

Savcı Öz Dubai'de tatil yapmış

Savcı Zekeriya Öz, beraberindeki 8 kişiyle Dubai'de 5 yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yaptı.

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu başlatan savcılardan biri olan Savcı Zekeriya Öz'ün, bir inşaat şirketinin sponsorluğu ile, Dubai'de tatil yaptığı ortaya çıktı.

8 KİŞİ 77 BİN TL

Yanındaki 8 kişiyle birlikte Dubai'ye giden Savcı Zekeriya Öz'ün bir haftalık tatili, 77 bin 500 liraya mal olurken faturayı ise bir inşaat şirketi ödedi. SABAH'ın ulaştığı belgelere göre, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Öz'ün 17 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan Dubai seyahatini, Fly Express adlı acente organize etti.

Öz ile beraberindekileri Dubai Havaalanı'nda, seyahat acentesinin VIP servisine bağlı elemanlar karşıladı. Savcı Öz ve beraberindekiler, buradan lüks bir araçla, deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray Otel'e giderek yerleşti.

İNŞAAT ŞİRKETİ MASRAFLARI KARŞILAMIŞ

Savcı Öz, plajıyla ve deniz manzarasıyla ünlü oteldeki 5 günlük tatilini bitirdikten sonra, 22 Ekim Salı günü İstanbul'a döndü. Dubaili seyahat acentesi Fly Express'in, Zekeriya Öz'ün 6 günlük oda ücreti ve VIP karşılama bedeli olan 16 bin 377 doları, 7 Ekim günü İstanbul Ataşehir merkezli bir inşaat şirketine fatura ettiği görüldü. Savcı Öz Dubai tatiline gitmeden önce otel ücretinin, Dubaili acentenin Garanti Bankası'ndaki hesabına peşin olarak yatırıldığı, seyahat sırasında yapılan masrafların sonradan fatura edildiği, bir bölümünün de kredi kartıyla ödendiği anlaşıldı. İnşaat şirketinin, savcı Öz ve yanında bulunan misafirinin bir haftalık Dubai seyahati için Fly Express acentesine ve otele toplam, 31 bin 588 dolar (yaklaşık 68 bin 500 TL) ödediği görüldü. Dokuz kişilik Dubai uçak biletinin 9 bin TL olduğu düşünülürse, savcı Öz'ün tatilinin, inşaat şirketine 77 bin 500 TL gibi bir paraya mal olduğu sanılıyor.

BAŞBAKAN DA BAHSETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan önceki gün gazeteciler, STK temsilcileri ve akademisyenlerle Dolmabahçe'deki konutunda yaptığı toplantıda, Zekeriya Öz'ü ima ederek "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi?" diye sormuştu. Erdoğan "Kayak, kumsal, tenis... Bunun geliri nedir? bakın bir yargı mensubu bir belediye başkanının makam odasına gidiyor istediğini alamayınca o başkan hakkında dosya düzenliyor. Ben suç duyurusunda bulunuyorum, ses yok. Böyle bir şey olur mu?" demişti.

FATURA DÖKÜMÜ

İşte Savcı Zekeriya Öz'ün 5 günlük tatilinin fatura dökümü:

Otel: 15 bin 630 Odaya yemek (3 gece): 7 bin 812

Mini bar ve diğer yiyecek-içecek: 354

Havalimanı VIP gold karşılama: 747

Çöl safarisi ve akşam yemeği: bin 470

Büfe harcamaları: 5 bin 575

TOPLAM : 31 bin 588 $ (68 bin 500 TL)

ENSONHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.