Savcı Şanal'a Tehdit Mektupları

Savcı Şanal'a Tehdit Mektupları

Erzincan'da Ergenekon yapılanmasını deşifre eden savcı Osman Şanal'a gönderilen tehdit mektuplarının ardı arkası kesilmiyor.

Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk'in bir numaralı sanık olduğu Erzincan Ergenekon davası bugün başlarken soruşturmayı yapan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a tehditler de doruğa çıktı. Aralarında muvazzaf subayların ve yargı mensuplarının bulunduğu karmaşık yapının kısmen deşifre edilerek hakim karşısında çıkartılmasında büyük emeği olan savcı Osman Şanal adresine gönderilen ölüm tehditleri ile mücadele ediyor. HSYK'nın yetkilerini elinden aldığı Osman Şanal psikolojik linçe tabi tutuluyor.

Şanal'a İzmir ve Avustralya'dan gönderildiği ortaya çıkan iki mektupta ‘İlhan Cihaner ve vatanseverlerin intikamı alınacak, size er geç bunun hesabı sorulacak' şeklide tehdit ve hakaretlerin yer aldığı belirtildi. Gönderdikleri mektuba isim ve telefon numarası yazacak kadar korkusuz olan kişi ya da kişilerin Şanal'ın ev adresine ve şahsi telefon numaralarına kadar birçok özel bilgiden haberdar olmaları olayın ciddiyetini ortaya koydu.

EV ADRESİ VE CEP NUMARASINA KADAR HER TÜRLÜ BİLGİ ELDE EDİLMİŞ

Millete İhanet Planını Erzincan'da uyguladığı iddia edilen, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i gözaltına aldıktan sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından özel yetkileri elinden alınan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a İzmir'den tehdit ve küfür dolu bir mektup gönderildiği belirtildi. Gönderilen tehdit mektubunda ‘vatanseverlerle uğraşanları sonu senin gibi olacak. Hepinizin kökünü kazıyacağız' şeklinde ifadelerin yer aldığı, gönderen kişinin isim ve telefon numarası vermekten çekinmediği öğrenildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının mektubun gönderildiği adres ve gönderen kişilerle ilgili araştırma yaptığı belirtilirken, gönderilen bir başka tehdit mektubunun ise Avustralya'dan postaya verildiği ortaya çıktı. Mektuba Şanal'ın ev adresi ve özel telefonlarının dahi yazıldığı belirtilirken, mektupta İlhan Cihaner'in tutuklanmasının muhakkak intikamının alınacağı ve er geç bunun hesabının kendisinden soracağı yönünde çirkin tehditlerin yer aldığı ifade edildi.

Baskı ve tehditlerin odağındaki isim Osman Şanal ise yakın çevresine tehditlerden hiçbir şekilde çekinmediğini ‘Cumhurun savcısı cesur olmalı' dediği, fakat bir kısım medyanın kendisine attığı iftiralardan dolayı üzüntü duyduğunu, bu haberleri ‘çamur at izi kalsın' şeklinde yorumladığını belirttiği ifade edildi.

Etiketler :