Savcı Tuzağı Deşifre Etti

Savcı Tuzağı Deşifre Etti

Erzincan Ergenekon sanıklarının fuhuş ve tarihi eser tuzağı kurduğu eski İliç Savcısı Bozkurt, kendisine suikast ve rüşvet tuzakları da kurulduğunu iddia etti

Erzincan Ergenekon iddianamesinde sanıklar tarafından hem fuhuş hem de tarihi eser kaçakçılığı tuzağı kurulduğu anlatılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, iddianameye girmeyen hakkında daha büyük bir tuzak olduğunu açıkladı. Malazgirt Savcılığı’na atanan Bayram Bozkurt, Erzincan Ergenekon sanıklarının kendisi adına açtıkları banka hesabına 350 bin dolar yatırıp sonra da bakanlığa şikayet ettiklerini iddia etti.

SUİKAST İÇİN SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Star’a konuşan Savcı Bayram Bozkurt, kendisi ile ilgili silah, fuhuş ve tarihi eser kaçakçılığı komplolarına yönelik suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Gizli Tanık Munzur’un iddialarının tamamen doğru olduğunu dile getiren Savcı Bozkurt, suikast iddiaları için de “İliç hâkiminin ihbarı üzerine, bana yapılacak suikasti öğrendim. Yapılan suikast planıyla ilgili bazı korucular ve ilçe jandarma komutanı hakkında açılan soruşturma halen devam ediyor. O suikast teşebbüsünde yanımızda üst düzey bürokratlar da vardı ve onlar da gereken ifadeyi tanık olarak verdiler” diye konuştu.

ADLARIMIZ VE EŞLERİMİZİN ADLARI AYNI

Erzincan’da istihbaratçıların uzun süre peşine düştüğünü vurgulayan Savcı Bayram Bozkurt kendisine kurulan para tuzağını ise şöyle özetledi: Şu an tutuklu olan Erzincan Jandarma İstihbarat Kısım Komutanı Astsubay Şenol Bozkurt’un abisi benimle aynı isme sahip olan Bayram Bozkurt. Astsubay’ın abisi Bayram Bozkurt Ankara’da şirketleri olan zengin biri. Eşinin ismi de benim eşimin ismi ile aynı. İsimlerimiz ve eşlerimizin isimlerinin aynı olmasını fırsat bilmişler. Bu durumu kullanarak benim adıma başta Erzincan İş Bankası olmak üzere çeşitli bankalarda hesap açtırmışlar.

BAŞSAVCI CİHANER SORUŞTURMA AÇTI

Bir aylık zaman zarfında da 83 kişiye bu hesaplardan 350 bin dolarlık havaleler yapmışlar. Ardından da Adalet Bakanlığı müfettişlerine ‘Hesabı çok kabarık, dolayısıyla sağdan soldan rüşvetler alıyor’ diye şikayette bulunmuşlar. Bunun ardından Başsavcı İlhan Cihaner de benimle ilgili soruşturma açtırdı. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin araştırmalarında, hesabın bana değil Şenol Bozkurt’un ağabeyi Bayram Bozkurt’ a ait olduğu ortaya çıktı.

Neden hedef seçildi?

Kendisinin neden hedef seçildiği sorusuna de cevap veren Malazgirt Savcısı Bayram Bozkurt “Beni hedef seçmelerinin başlıca nedeni bölgedeki yapılanmayı öğrenmiş olmam. Ayrıca bana intikal eden konular ve dosyalar vardı. Görevim gereği bu konularda gelen raporları yetkili birimlere resmi yazı ile aktardım. Dolayısıyla o bölgedeki yapılanmayı benim deşifre ettiğimi düşünüyorlardı. Bu nedenle beni hedef seçtiler. Ben bunu görevim gereği yaptım. Resmi yazılarımdan nasıl ve ne şekilde haberdar olduklarını bilmiyorum ama öğrendikleri kesin. Aynı zamanda da benim gizli tanık olduğuma inanıyorlardı. Dolayısıyla bölgedeki tüm yapılanmaları benim deşifre ettiğim düşüncesiyle, çeşitli tezgah ve suikastler ile ortadan kaldırılmak istendim” iddiasında bulundu. AHMET KAPLAN  İZMİR - STAR

Etiketler :