Savcı Zekeriya Öz'e Ağır İftira

Savcı Zekeriya Öz'e Ağır İftira

TV8 canlı yayında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ağır bir iftirada bulunuldu. İşte Savcı Öz'e psikolojik harp usülü iftira olayın perde arkası...

TV8’de Canlı yayında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e ağır bir iftirada bulunuldu.

Savcılık kaynakları sözkonusu bilginin tamamen yalan ve asılsız olduğunu hem TV8 hakkında hem de Akın Atalay hakkında dava açılacağını bildirdi.

Odatv baskınının ikinci dalgasında gözaltına alınan ve sorgusu tamamlandıktan sonra Metris Cezaevi'ne konulan gazeteci Ahmet Şık'ın avukatı Akın Atalay, katıldığı bir televizyon programında Ergenekon Davasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e yönelik gerçekle ilgisi olmayan bir ifade ortaya attı.

Avukat Atalay, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün 'Ya ben bu son gözaltı ve aramalarda kaç kişi ile ve kimlerle ilgili yakalama ve arama istenildiğini bilmiyorum. Ahmet Bey'in de ismi var mı yok mu dikkat etmedim, biliyorsunuz emniyet bizden talep ediyor, biz de çoğu zaman olduğu gibi imzalayarak mahkemeye havale ediyoruz.' İşte, hükümetin yargının tasarrufudur dediği olayın aslı astarı budur...” dedi.

Yayındaki diğer konuklar, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e sorulmadan böyle bir bilginin yayınlanmasına tepki gösterdiler. Ancak TV8’in sunucusu konuyu derinleştirdi.

BİR SAVCI BÖYLE BİRŞEY DER Mİ?

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz gibi Türkiye’nin en tecrübeli savcılarından birisinin, polis istedi diye operasyon yapmayacağı bir yana sanık avukatına böyle bir söz söylemesinin de mümkün olmayacağı ortada.

Şık ve Şener’in tutuklanması sonrası medyada başlatılan pisikolojik savaşın bir ürünü olarak Zekeriya Öz’e ithafen söylenen bu sözlerin yalan olduğu savcılık kaynaklarından kısa sürede öğrenildi.

Mehmet Nazif Günal’ın sahibi olduğu MNG Holding’e ait TV8 televizyonunda canlı yayında Ergenekon Savcı’na yönelik pisikolojik harp ürünü uydurmaların dile getirilmesi dikkat çekti.

TV8 uzunca bir süredir konuk seçiminde Ergenekon davasına muhalif isimlere mikrofon tutuyor. Sözkonusu yayında da Ahmet Şık’ın avukatı ve Albay Dursun Çiçek’in kızına geniş söz hakkı tanınırken, karşılarına Ergenekon Davası’na destek veren tek isim oturtuldu. 

Etiketler :