Savcıyı Hüseyin Aygün'ün "iyi çocuk"ları şehit etti

Savcıyı Hüseyin Aygün'ün "iyi çocuk"ları şehit etti

Güvenlik güçlerinin yaptığı teknik takipte, Başsavcı Uzun'u şehit eden teröristlerden birinin, CHP'li Hüseyin Aygün'ü kaçıranlardan olduğu tespit edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde önceki gün uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, Elazığ'da yoğun bakımda tutulduğu hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırıyı PKK üstlenirken, eylemin arkasından CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran PKK'lı grup çıktı.

12 Ağustos'ta teröristler tarafından kaçırılan Aygün, serbest bırakılmasının ardından kendisini kaçıran PKK'lılar için 'İyi çocuklardı' demişti. Başsavcı Uzun'un lojmana girdiği sırada vurulmasının ardından PKK'nın telsiz konuşmalarını incelemeye alan güvenlik güçleri kıpkı Aygün'ün kaçırılması olayında olduğu gibi eylem talimatının Kuzey Irak'taki PKK elebaşılardan geldiğini tespit etti.

AYNI ELEBAŞI AYNI MİLİTAN

PKK elebaşılarının 'savcıyı vurun' talimatını telsizle alan örgütün sözde Dersim sorumlusu Seyithan kod adlı Serdar Özdemir'in talimatı Aygün'ü kaçıran Azad kod adlı militana ulaştırdığı belirlendi. Azad kod adlı teröristin de emrindeki gruba sözkonusu talimatı verdiği ve Başsavcı Uzun'u bu grubun şehit ettiği kaydedildi.

AYGÜN'DEN CEVAP YOK

Aygün, PKK'lıların kendisini bırakmasından sonra yaptığı açıklamada, Savcı'yı şehit eden Azad kod adlı ve diğer teröristler için 'iyi çocuklardı' ifadelerini kullanmıştı. Savcının şehit edilmesine ilişkin olarak kendisiyle görüşmek isteyen Yeni Şafak, günboyunca Aygün'e makamına da not bırakmasına rağmen ulaşamadı.

5 ZANLI SORGUDA

Öte yandan hain saldırıya ilişkin Tunceli'de gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu sürüyor. Olayda kullanılmış olabileceği belirtilen 'Fiat Doblo' marka bir araç da incelemeye alındı. Polis merkezine götürülen araçta parmak izi taraması yapıldı.

ALÇAKÇA SALDIRIYI

Başsavcı Uzun'un şehit düşmesi üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Danıştay Başkanlığı birer taziye mesajı yayımlayarak olayı kınadı ve şehit başsavcının ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluda şehit başsavcının kardeşi Ercan Uzun'u telefonla arayarak taziyelerini iletti. Başsavcı Uzun evli ve iki çocuk babasıydı. Uzun'un cenazesi bugün memleketi Samsun'da toprağa verilecek.

Yenişafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.