Sav'dan Baykal'a salvolar

Sav'dan Baykal'a salvolar

CHP Genel Sekreteri Sav :Partinin kaç anahtarı olduğunu bilmem, onu anahtar koleksiyoncularına sorun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın CHP'ın iki anahtarı olduğu yönündeki sözlerine cevap verdi. Önder Sav, parti binasının kaç anahtarı ve anahtarların kimde olduğunu bilmediğini belirterek, "Onu anahtar meraklılarına, koleksiyon meraklılarına sorun."dedi. Sav, Baykal'ın kongre talebini "kongre fantezi" olarak değerlendirdi.

Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ile birlikte CHP Genel Merkezi yakınında bulunan Konya Evi Etli Ekmek Salonu'nda öğle yemeği yedikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

"BAŞARILI REFERANDUM KAMPANYASI GEÇİRDİK"

 

Bir gazetecinin "Referandumun ardından CHP'de neler oluyor tartışması başladı. Sayın Baykal'ın da bazı açıklamaları kurultay çağrısı olarak algılandı. Baykal, 'tüzüğün değiştirilmesine ihtiyaç vardır' dedi. Bugün bazı gazetelere yansıyan açıklamalarda CHP'nin iki anahtarlı kasaya benzetti. Tüm bunlar için ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya Sav, "Çok başarılı bir referandum kampanyası yürütülmüştür. CHP tarihindeki en güzel kampanyalardan birisini sürdürmüştür. Çok geniş katılımlı toplantılarda seçmenle birebir buluşarak, onlarla düşünceleri bölüşmüştür. Sonuçta 'hayır' oylarıyla da belli bir noktaya toplumun taşındığını göstermiştir. Referandumla ilgili sonucu CHP'nin başarısızlığı gibi nitelemeye çalışmak en fevkalade yakışıksız, saçma bir olaydır. Bu kampanyayı yürüten başta sayın genel başkan olmak üzere CHP yöneticilerine, milletvekillerine, parti meclis üyelerine ve cefakâr örgütümüze herkes teşekkür borçludur. Bu teşekkürü yapmak durumundayız." dedi.

 

KONGRE TALEBİNİ 'FANTEZİ' OLARAK DEĞERLENDİRDİ

 

Sav, 12 Eylül sonrasında CHP'de kargaşa çıkacağına yönelik söylentilerin olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Referandumu izleyen süreçte daha önce kulaklara fısıldanan '12 Eylül'ü bekleyin. 12 Eylül'den sonra CHP'de karmaşa çıkacak, karışıklık olacak' söylentileri kimi yandaş medya, kimi kasıtlı çıkartılan söylentiler vardı. Bu söylentileri bizim dışımızdaki CHP'nin gelişmesini, büyümesini çekmeyen, CHP'nin Türkiye'de çok kısa zamanda, 23 Mayıs kurultayından bu yana iktidar seçeneği haline gelmesini çekemeyen CHP dışındaki insanları anlıyorum. Ama CHP ailesindeki insanları anlamakta zorluk çekiyorum. İsim vermiyorum. Yeri, sıfat, geçmişteki görevi ne olursa olsun, halen ki görevi ne olursa olsun, el birliği ile birlikte CHP'yi iktidara taşıma aşamasında iken bu tür davranışları fantezi olarak, kişisel hırs olarak görüyorum."

 

KURULTAY YAPMAK İSTEYENLERE TÜZÜĞÜ OKUMALARINI ÖNERDİ

 

CHP yöneticileri olarak genel başkan, parti meclisi, milletvekilleri ve parti örgütleriyle bir makinenin ahenkli dişlileri gibi çalışarak geleceği süratle hazırlamakla meşgul olduklarını kaydeden Sav, "Bunun dışındaki hiçbir olayla da meşgul değiliz. Kurultay fantezileriyle de meşgul olacak durumda da değiliz. Kurultay yapmak, çağırmak isteyenler tüzüğü okurlar, siyasi partiler kanunu okurlar. Onun ötesinde her hangi bir kişiye, her hangi bir zata söyleyecek bir sözüm yoktur. Hele hele geride bıraktığımız 10 yılda CHP Genel Sekreterliği yapan bir kişi olarak o döneme ilişkin her hangi bir olayı eleştirmek, kaşımak bana yakışmaz. Her hangi bir kişi ile ilgili de değerlendirme yapmayı da kendi kişiliğime uygun bulmam." ifadelerini kullandı.

 

"TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ 2008'TE GERÇEKLEŞTİ, UYGULANMADI"

 

Tüzük değişikliğinin önündeki engel olarak hep kendisinin gösterildiğini ifade edilmesi üzerine Sav, "Ne zamandan beri ben gösteriliyorum? 21 Aralık 2008'te tüzük değişti. O zamandan 22 Mayıs kurultayına kadar o değişen tüzük hükümleri uygulanmadı. Şimdi de uygulanmıyor. Değişen bir şey yok." diye konuştu.

 

"ANAHTAR MERAKLILARINA SORUN"

 

"CHP'nin kaç anahtarı var?" sorusuna ise Sav, "Bu binada galiba yüz tane falan anahtar var. Anahtarların kimde olduğunu bilmiyorum. Anahtar meraklılarına, koleksiyon meraklılarına sorun bunları."diye cevap verdi.

 

"Baykal'ın yeni yıldızlar yaratılmalı" yönündeki sözünün hatırlatılması üzerine Sav, "Sayın Baykal'ın yıldız tabirinden neyi kast ettiğini anlamadım, bilmiyorum. CHP'de görev verildiği zaman her arkadaşımız Baykal'ın kast ettiği şekilde yıldızlaşabilir. Sayın Baykal'ın da kimsenin de kuşkusu olmasın."şeklinde konuştu.

 

"ATİLLA KART'I MUHATTAP ALMAM"

 

Konya Milletvekili Atilla Kart'ın parti içinde 'komitacıların' olduğu yönündeki sözlerin hatırlatılması üzerine Sav, "Bunları ciddi bir milletvekilinin ağzına yakıştırmadım. Atilla Kart'ı da muhatap almak istemem."dedi.

 

Kart'a yönelik bir işlem yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruya ise Sav, "O kullandığı sözün yeri, zamanına bağlı bir iştir. Henüz bunu değerlendirmedik." diye cevap verdi.

 

Etiketler :