Sav'ın eli havada kaldı

Sav'ın eli havada kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında birleşen Önder Sav ile Gürsel Tekin'in egemenlik savaşı tüm hızıyla sürüyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında birleşen Önder Sav ile Gürsel Tekin'in egemenlik savaşı tüm hızıyla sürüyor. Sav ve ekibinin, Tekin'i tasfiye etmek için Baykal'a işbirliği önerdiği ama Baykal'ın bunu kabul etmediği belirtiliyor.

Behçet Güngör'ün haberi

CHP'de Önder Sav ile Gürsel Tekin'in savaşı devam ediyor. Parti yönetimindeki bütün yetkilerini kaybeden Sav, yetkilerini yeniden elde edebilmek için Gürsel Tekin'i hedef aldı. Fakat Sav'ın Tekin'i uzaklaştırma planlarına eski Genel Başkan Deniz Baykal ve ekibinden destek gelmediği öğrenildi.
CHP kulislerinde konuşulanlara göre Sav ve ona yakın duran CHP'liler, Tekin'i Kılıçdaroğlu'nun yanından uzaklaştırmayı planlıyor. Sav ve ekibine göre Kılıçdaroğlu'nun Fransa'da Ahmet Kaya ile Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret etmesi ve BDP ile ittifak söylemlerinin arkasında da Tekin var. Sav ve ekibi Tekin'den duydukları rahatsızlığı Baykal'ın ekibinde yer alan isimlerle de paylaştılar ancak bir destek alamadılar.

PARTİYE BEN GETİRDİM

Baykal ile birlikte hareket ettiği bilinen Mehmet Sevigen, Tekin'den bir rahatsızlık duymadıklarını söyledi. Sevigen, partiyi herkesin belli bir dönem yönettiğini belirterek, "Gürsel Tekin'i partiyle ben getirdim. Bu partide belli bir dönem yöneten arkadaşlar var. Şimdi bu arkadaşlar yönetiyor. Tekin'in çalışmalarına destek vermek gerekir" ifadesini kullandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak bir kurultayda Baykal ve Sav'ın kendilerine yakın kişileri PM'ye sokmaya çalışacakları belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun kurultaya blok liste ile girmesi durumunda parti içi muhalefetin tamamen dışarıda kalacağı bu nedenle Baykalcıların Tekin'i karşılarına almadığı belirtiliyor.

YENİŞAFAK

Etiketler :