Sayın Başbakan bizi gönderme

Sayın Başbakan bizi gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 100 bin kaçak Ermeni göçmeni geri gönderebileceği uyarısı İstanbul'da yaşayan Ermenileri telaşlandırdı.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dün akşam Kumkapı'da bir araya gelerek dua ettiklerini belirten Ermeniler, Başbakan Erdoğan'a "Sayın Başbakan bizi gönderme" diye seslendi.

 

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları, İstanbul'da yaşayan Ermenileri telaşlandırdı. Özellikle Kumkapı bölgesinde yaşayan Ermeniler, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından toplanarak kilisede dua etti.

 

Ermeniler, Türkiye'den gitmek istemediklerini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Hatun Mohukan, 10 yıldır İstanbul'da yaşadığını belirterek, "Ben burada ekmek yiyorum. Son olaylar bizi çok üzdü. Eğer günün birinde böyle bir şey olursa Sayın Başbakan'a sesleniyorum. Biz gitmek istemiyoruz" dedi.

 

Ermeni asıllı Gürcistanlı Ajnar Anjeli de, "Amerika'daki Ermenilere sesleniyorum. Bize iş versinler, biz de ülkemize gidelim. Türkiye'de çalışıyoruz. Sadece ekmek parası için buradayız. Başka bir derdimiz yok. Kavgamız ekmek için" diye konuştu.

 

Ermeni asıllı Varjan Gasparyan, artık Ermeni olmak istemediğini söyledi. Gasparyan, yaşanan olaylardan bıktıklarını belirterek, "Ermeni kimliğinden çıkmak istiyorum. Biz burada ekmeğimizi kazanıyoruz, karnımızı doyuruyoruz. Ben burada hasta olduğumda bana bakıyorlar, Ermenistan'da hasta olsaydım kimse bakmazdı. 7 yıldır buradayım. Herkesle huzur içinde yaşıyoruz. Ben Başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül için ölüyorum, onları çok seviyorum. Bu olaylar bitsin, biz Türkiye'den gitmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bir Türk ile evli olan Anai Birinci, gelişmeleri televizyondan takip ettiklerini söyledi. Evinde ağırladığı İHA ekibine çay ikram eden Birinci, "Dünkü gelişmeleri duyunca şok oldum" dedi. Birinci, elindeki davetiyeyi göstererek, "Bu davetiye bir Türk'ün davetiyesi. Beni niye düğüne çağırdı çünkü aramız çok iyi. Biz dostluk içinde yaşamak istiyoruz. 20 senedir buradayım. Burada evlendim, çocuklarım oldu. Ermenistan'a gitmek istemiyorum. Bizi buradan gönderseler bile tekrar geri geleceğiz. Çünkü bizim hayatımız burada. Ekmeğimizi burada kazanıyoruz. Amerikalılara sesleniyorum. Onların tuzu kuru. Orada atıp tutuyorlar. Buradakileri görmüyorlar. Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum. 'Başbakan'ım lütfen bizi gönderme. Burada yaşayan bütün Ermeniler Başbakan'a oy verdi. İnanın bana dün akşam bütün Ermeniler bir evde toplandık ve dua ettik. Bu gelişmeler bitsin, Başbakan bizi göndermesin diye. Ayrıca Sınırlar bir an önce açılırsa daha çok kaynaşırız" dedi.

Anai Birinci'nin, başındaki türbanla dikkat çeken 35 yaşındaki kızı Vartugi Simonyan da, "Sayın Başbakan bizi göndermesin" diyerek dua etti. Zaman zaman duygulanan ve gözleri dolan Simonyan, "Benim iki tane çocuğum var. Bir tanesi kuyumcu atölyesinde usta oldu. Ben burada evlendim. Çocuklarımı burada dünyaya getirdim. Annemle burada yaşıyoruz. Sayın Başbakan lütfen bizi gönderme. Biz gitmek istemiyoruz. Burada mutluyuz ve huzur içindeyiz" diye konuştu

Etiketler :