Saylan'ın cenazesindeki imam CHP'li oluyor

Saylan'ın cenazesindeki imam CHP'li oluyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze namazındaki konuşmasıyla dikkatleri çeken eski müftü İhsan Özkes, CHP'ye katılıyor.

EnSonHaber'in haberine göre, Bugün CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in altı oklu parti rozetini takacağı Özkes, eski Sultanahmet Camii İmamı Osman Nuri Bedir'den sonra CHP'nin ikinci imam üyesi olacak. Özkes'i partiye üye olması için Tekin'in ikna ettiği öğrenildi.




CHP ROZETİ TAKACAK

Çarşaflı üye açılımından sonra değişik kesimlere ulaşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, bu kez de imam açılımına gidiyor. Tekin'in pazartesi günü il merkezindeki konuğu eski müftü, imam İhsan Özkes. Özkes'in Şişhane'deki il merkezine gelmesinin nedeni, CHP'ye üye olması. Üye formunu il merkezinde dolduracak olan Özkes'e, Tekin tarafından altı oklu parti rozeti de takılacak. Saat 11:00'deki tören için Özkes, Tekin'le bir araya gelecek. Eski müftü Özkes, eski Sultanahmet Camii İmamı Osman Nuri Bedir'den sonra CHP'nin ikinci imam üyesi olacak. Bedir, yerel seçimlerde Sultanbeyli belediye başkan adayıydı.




Özkes, ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze namazından sonra yaptığı uzun konuşmayla dikkatleri çekmişti. Cenazeye katılanların beğenisini kazanan Özkes'in beğeni toplayan yaptığı konuşması şöyleydi: 'Annesi Leyla'nın Müslüman olup olmadığı hakkında konuşulmasından merhume fevkalade rahatsızdı. Kendisine de misyoner, kafir gibi yakıştırmaların yapılmasından da çok ciddi şekilde rahatsızdı. Kendisine kafir denilen her Müslüman, gerçekten çok rahatsız olur. Dileğimiz odur ki, bu yakıştırmaları yapanlar, hiç değilse merhumenin ölüsüne saygı göstersinler. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'Ölülerinizi rahmetle yad ediniz' buyurur.'


İhsan Özkes, Saylan'ın eğitime verdiği hizmetlerinden ötürü ödülünü Allah'tan alacağını vurgulamış, 'Türkan Saylan'ın adı eserleriyle hep anılacaktır. 19 Mayıs münasebetiyle Mustafa Kemal Atatürk'ü de rahmetle anıyoruz' demişti.



BAYKAL TEBRİK ETMİŞTİ


Özkes'i konuşmasının ardından törene katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yanına gelerek tebrik etmiş, konuşmasını çok beğendiğini söylemişti.



Ankara İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü (Gece Bölümü) Tefsir Hadis Bölümü'nden 1981'de birincilikle mezun olan Özkes, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Ana Bilim Dalında master yaptı. Özkes'in görev yaptığı yerler arasında, Üsküdar, Beyoğlu ve Şile müftülükleri bulunuyor.

Etiketler :