SBS'de yedek listesi kafa karıştırdı

SBS'de yedek listesi kafa karıştırdı

SBS yerleştirme sonuçları açıklandı, ancak son tercihlerini kazanan öğrencilerin yedek listesi kafa karıştırdı.

Son, yani 10’uncu tercihini kazanan bazı öğrenciler, 1’inci tercihlerinin yedeğindeyken 8-9’uncu sıradaki tercihlerinin yedeğinde bile gözükmüyor. Uzmanlar durumu “Taban puanları değişmiş olabilir” diye yorumluyor.

İmam hatiplerde boş yer kalmadı

FEN liseleri ve sosyal bilimler ile Anadolu imam hatip liselerinde boş kontenjan kalmadı. Anadolu liselerinde 17, Anadolu öğretmen liselerinde 165, mesleki ve teknik ortaöğretim liselerinde 40 ve özel okullarda 6 bin 149 olmak üzere toplam 6 bin 371 kontenjan boş kaldı.
27-31 Ağustos tarihleri arasında asil kayıtlar, 12 Eylül’e kadar da yedek kayıtları yapılacak.

Ya Galatasaray ya Robert

2012-SBS şampiyonu Nezihe Ezgi Menzi, yerleştirme sonuçlarına göre Galatasaray Lisesi’ne asil listeden girdi. Annesi Bilge Menzi, kızının Amerikan Robert Lisesi’ne kaydını yaptırdıklarını belirterek, “Ezgi şu anda Çekoslavakya’da satranç turnuvasında. 26 Ağustos’ta turnuva bitince dönecek ve kesin kararını verecek. Büyük ihtimalle fikri değişmeyecektir ve Robert’e gidecektir” dedi.

Satrançtan ek puan geldi

ZİRAAT Mühendisi Bilge Menzi (41) ve Endüstri Mühendisi Mehmet Menzi’nin (45) 2 çocuğundan en büyüğü olan Nezihe Ezgi Menzi, geçen yıl satrançta Avrupa 2’ncisi olması nedeniyle hak ettiği ek puanın da eklenmesiyle 2012-SBS’den 507.424 puan alarak Türkiye birincisi oldu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.