Sebzeli Mercimek Çorbası

Sebzeli Mercimek Çorbası

İftar Sofranız İçin "Meraklısına Mutfak "tan leziz Bir Çorba Tarifi

SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
Diye bir de isim koydum uydurduğum çorbaya :)


1 çorba kase dolusu kırmızı mercimek
1 adet irice kuru soğan
3 adet minik sivri biber
1 adet havuç
3 -4 diş sarımsak
3 adet domates
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı dolusu zerdeçal
1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı kurbanda minik minik doğrayıp derin dondurucuya attığım iç yağı (istemeyen bir yemek kaşığı zeytinyağı koyabilir ama eklem yerlerimiz için iç yağlarını da çok miktarda olmasa bile kullanmamız yerinde olur diye düşünüyorum. Ben de yeni başladım bu şekilde kullanmaya ayda yılda bir de olsa )

ÜZERİ İÇİN


1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu toz kırmızı biber

YAPILIŞI


Mercimeği ayıklayıp iyice sarı suyu gidene kadar yıkayıp süzün. Tencereye bir tatlı kaşığı iç yağını koyup kavurmaya başlayın, yağını salınca kalan parçaları tencereden süzgeç yardımıyla alıp atın. Bu kadarcık bir iç yağından bir yemek kaşığı kadar yağ anca çıkıyor zaten.


Yağın üzerine mercimeği, iri doğranmış havucu, biberleri, kuru soğanı ekleyip mercimeklerin rengi dönene kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de ekleyip biraz da öyle kavurun ve suyunu ekleyin(Üzerini iki parmak geçecek kadar) Çorbanız kaynamaya başlayınca tuzunu, zerdeçalını ve karabiberini ekleyin. En son bütün kuru biber atıp mercimek yumuşayana kadar pişirin. Suyu az gibi gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz, çok sulu olursa güzel olmuyor haberiniz olsun.


Pişen çorbayı hiç pürtük kalmayacak şekilde blendırlayın.


Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı dolusu tereyağını kızdırın, üzerine bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi koyup cozlatın :) ve tenceredeki çorbanın üzerine boca edin. Hmm enfes oldu bile :)
Afiyet şifa olsun

Not: İç yağı şart değil alternatif, olarak aklınızda bulunsun, bu sefer ben böyle denediğim için aynen yazdım ama bir yemek kaşığı sıvıyağ ile bu aşamayı yapabilirsiniz.

ınstagram @meraklisinamutfak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.